Erkan için bir açıklama daha!

Son günlerde gündemden düşmeyen Erkan Zengin transferiyle ilgili  konuşan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, sert açıklamalarda bulundu. "Erkan Zengin ile ilgili olarak Fenerbahçe bize bir teklif sundu" diyen Hoşcan, "Bundan daha önce de Trabzonsp

Erkan için bir açıklama daha!
Son günlerde gündemden düşmeyen Erkan Zengin transferiyle ilgili  konuşan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, sert açıklamalarda bulundu.
 
"Erkan Zengin ile ilgili olarak Fenerbahçe bize bir teklif sundu" diyen Hoşcan, "Bundan daha önce de Trabzonspor bizden Erkan’ı istemişti. Biz şartlarımız doğrultusunda Trabzonspor’un teklifini kabul ettik ve oyuncuyla görüşmelerine de izin verdik. Fakat yetkisiz menajerler oyuncunun aklını karıştırarak farklı bir kulüple ilgili çalışmalar yapmışlar. Oyuncunun aklını karıştırdıklarına inanıyorum. Biz verdiğimiz sözümüzün arkasındayız. Camiaların bu tür olaylarda karşı karşıya gelmemesi gerekli. Zaten futbolumuzda yaşanan olumsuzluklar çok net bir şekilde gözüküyor. Eskişehirspor yönetimi olarak bu konudaki duruşumuz çok net. Trabzonspor ile anlaştık, el sıkıştık. Oyuncuyla anlaştıkları andan itibaren oyuncu onların oyuncusu olacaktır. Bunun dışında farklı bir yorum olması da mümkün değildir" dedi.
 
"BEN ORAYA GİTMEM DİYE BİR ŞEY YOK"
 
Başkan Hoşcan, "Futbolcular sözleşme imzalarken, sözleşme şartlarını ortaya koyarken, camilar zorda kalıp bu şartlara uyarken, ‘ben istediğim zaman istediğim yere giderim’  demenin ne kadar profesyonelce olduğunu spor kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Kulübü zor bir duruma itiyorsun, kulübünle ilgili spekülatif haberler çıkarttırıyosun. Kendisi ya da menajerleri. Ben kendisinin bunu yaptığına inanmıyorum. Şimdi eğer profesyonellik varsa, burada Eskişehirspor Kulübü’nün de menfaatleri vardır. Bu konuda bir kararımız varsa ona bakacağız. Eskişehirspor’un menfaatleri doğrultusunda ‘ben oraya gitmem’ diye bir şeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Biz Eskişehirspor olarak onun sözleşmesinin şartlarını harfiyen yerine getirdik" ifadelerini kullandı.
 
Erkan’ın alacaklarını Trabzonspor’un ödediği de söylendi, doğru mudur?
Trabzonspor’un böyle bir şey yapması mümkün değildir. Eskişehirspor da Anonim şirket gibi yönetilen bir yapıya sahiptir. Gelen giden paraların hesabı çok net ortaya koyulur. Bunun adı itibarsızlaştırmaktır. Eskişehirspor’un buna ihtiyacı yoktur. Erkan’ın menajerleri tarafından 4 Ocak’ta sözleşmesini tek taraflı feshetmek için yapılan planlamanın ayın 5’inde transferin başlamasıyla ilgili kulübü zor durumda bırakabilecek bir çalışmadır. Ancak Eskişehirspor yönetimi alacaklarını Ocak ayının 2’sinde ödeyerek buradaki kararlılığını göstermiştir. Oyuncular alacakları için bu kadar net hareketler yapabiliyorlarsa, camiaların da kulüplerin de kollanması gerekir. Oyuncuların istemedikleri kulüplerde oynaması ne kadar doğru, ne kadar etik gibi konulara girilirken, oyuncuların da bu şekilde doğru olmayan biçimde yorumlara girerek kulüpler üstünde farklı bir bakış açısını getirmelerini de kabul etmem mümkün değildir.
 
Erkan’ın sözleşmesinin çift taraflı olarak feshedilmesi söz konusu mu?
Sözleşmesinin iki taraflı olarak feshedilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Kendisi iyi bir futbolcu. İsveç Milli Takımı’nda da oynuyor.  Kendisinin Türk futboluna iyi bir şekilde hizmet etmesini umuyoruz. Eğer bu sözleşmeyse, profesyonellikse, anlaşmaysa bunun arkasında da sonuna kadar dururuz.
 
Erkan’ın Trabzonspor’a transferi gerçekleşmezse ne olacak?
Kendisi 2017 yılına kadar sözleşmeli futbolcumuz. Şu anda kamptayız, ancak buraya gelmedi. Bununla da ilgili çalışmalar yapıldı. 2017 yılına kadar kadroda durur ya da durmaz, bazı şeylerin emsal olabilmesi için gereği yapılacaktır. Yetkisiz menajerler camiaları da karşı karşıya getirmektedir. Ben buna da karşıyım. Bu durumlarda gereğinin yapılması gerekmektedir. Transferlerde değerler vardır. Eğer bir oyunucuyla ilgili bir durumumuz varsa, karşı kulüple anlaştıktan sonra izin alıp, ‘oyuncuyla görüşebilir miyiz’ denmelidir. Bu detaylar önemlidir, bütün kulüplerin de buna dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum. Bu değerlere dikkat edilirse farklı anlayışlar ortadan kalkar.
 
Biz kararımızı verdik, oyuncu da buna uyacaktır. Eğer uymuyorsa şu anda Eskişehirspor kulübünde oluşan şartların gereğini halletmesi gerekmektedir.
 
Eskişehirspor ile Fenerbahçe arasında problem olduğu için mi transfere izin verilmedi?
Böyle bir şey mümkün değil. Saçmalık. Menajerinin bu tür olaylarla camiaları karıştırmasının bir anlamı yoktur. Asla böyle bir şey yok. Niye vermeyelim? Daha önce de olmuştur. Alper verilmiştir. Ersun Yanal var. Böyle bir şey yok. Bunlar sadece ortalığı bulandıran gereksiz yorumlardır. Hiçbir camia ile sorunumuz yoktur.
 
Fenerbahçe ile görüştük. Onlar bize tekliflerini sundular ve daha fazla yükseltemeyeceklerini söylediler. Biz de nezaketen kendilerini aradık ve daha iyi şartları oluşturduğumuz için oyuncumuzu oraya veriyoruz, ilginiz için teşekkür ediyorum diyerek kapattım. 5-6 gün önce Trabzonspor ile el sıkıştığımızı söyleyebilirim.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler