Erdoğan'dan FB açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 61. hükümetin bakanlar kurulu listesini açıkladığı toplantıda, şike soruşturmaları ile ilgili soruyu yanıtladı.Başbakan Erdoğan şöyle konuştu;"Olaylar sadece Fenerbahçe ile alakalı değil. Bu işin dal budak saldığı çok geniş

Erdoğan'dan FB açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 61. hükümetin bakanlar kurulu listesini açıkladığı toplantıda, şike soruşturmaları ile ilgili soruyu yanıtladı.

Başbakan Erdoğan şöyle konuştu;

"Olaylar sadece Fenerbahçe ile alakalı değil. Bu işin dal budak saldığı çok geniş bir alan var. Tabi yargı buradan hangi belgelerle nereye ulaşacak bunu bilemem. Çok samimi söylüyorum ki, eğer bir yerde bir suistimal veya bir yanlış varsa, bunun adil bir yaklaşımla çözülmesi lazım. Bu bizim çok sevdiğimiz, inandığımız, bildiğimiz, ne olursa olsun, ortaya takınacağımız tavırdır. Bu konuyla ilgili olarak şu anda yargı, belgelerle, bilgilerle çalışmalar yaptığını söylüyor.

Aldığımız bilgiler bu istikamette. Umarım süratle neticeye adil bir şekilde varılır ve bizim uluslararası bu noktadaki vizyonumuza leke gelmez. Uluslararası camiada lekelenmeyelim. Zaten şu andaki tartışmalar dahi bize bir leke getiriyor. Bunun süratle temizlenmesi lazım. Tabi bu artık uzun yıllara yönelik, en azından bu tür dedikoduların yapılmasına da fırsat vermeyecektir.

Yani Türkiye artık her alanda, Ergenekon, Balyoz vb. bir çok alanlarda olduğu gibi, bir çok sorunlu alanlarını temizleyerek, önümüzdeki sorun alanlarından arındırılarak, gerçekten halkımızın yönetimine, halkımızın yargısına inandığı, kurumlarına inandığı bir ülke haline gelmelidir. Atılan adımlar buna yöneliktir.

Biz de bunları duygusal bir şekilde değil, olması gereken neyse, olaya bu şekilde bakmalıyız. Temenni ederiz ki, acil ve adil kararlar verilmek suretiyle bir neticeye varılır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor