Erdoğan UEFA Kongresinde şaşırttı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA'nın 36. yıllık olağan kongresi'nde yaptığı konuşmada şikeye değindi. Erdoğan, şike konusunda gerçek kişi ve tüzel kişi noktasında değerlendirmenin iyi yapılmas

Erdoğan UEFA Kongresinde şaşırttı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA'nın 36. yıllık olağan kongresi'nde yaptığı konuşmada şikeye değindi.

 

Erdoğan, şike konusunda gerçek kişi ve tüzel kişi noktasında değerlendirmenin iyi yapılması gerektiğini belirterek, "Gerçek kişilerin işlediği suçlar nedeniyle tüzel kişilik ceza alırsa olmaz, almamalı" dedi. 

 

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşması: "Platini olmak üzere Şenes Erzik ve tüm üyelerine 34 yıl aradan sonra tekrar İstanbul'u tercih ettikleri için tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

Az önce dinlediğim konuşmalarda ifade edildi Türkiye özellikle futbolda gerçekten ilgi alanı oluşturma açısından futbola hasret olan bir ülke. Futbol sevdalılarıyla dolu bir ülke. Avrupa'da da ciddi bir yere oturmuş bir ülke.

2009 yılında UEFA Kupası finaline ev sahipliği yaptık. Bu yıl Temmuz ayında UEFA U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonasına büyük bir heyecanla hazırlanıyoruz.

 

Yine son dönemde Erzurum'da UNİVERSİAD Kış Oyunlarını 2010 Basketbol oyunlarını Trabzon'da Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarını 2 hafta önce de dünya salon atletizm oyunlarını başarıyla sağladık.

 

Yerel yönetimlerimiz spora önem veriyor spor tesisi yatırımı gerçekleştiriyorlar artık. Sporu da doğrudan etkileyecek alt yapı eksikliklerimizi tamamlıyoruz. Türkiye Avrupa'ya oranla oldukça genç nüfusuyla ekonomi de olduğu kadar sporda da büyük bir potansiyel barındırıyor. Nüfusunun yüzde 50'si 30 yaşın altında olan nüfusa sahibiz.

 

Devamı sayfa 2'de

Kısacası başlattığımız büyük seferberlikle Türkiye'yi sporda da zirveye taşımak Türkiye'yi dünyaya ulaştırmak için büyük gayret sarf ediyoruz. Hiç şüphesiz sporun da futbolun da dili barışın dilidir.

 

Geçmişte Platini'yi, Pele'yi, Maradona'yı büyük hayranlıkla izlerdik.

 

Hukukta bildiğiniz gibi suçların şahsiliği ilkesi vardır bir de bizim siyasetçiler olarak zaman zaman muhattap olduğumuz sıkıntılar vardır. Gerçek kişi ve tüzel kişi noktasında değerlendirmeyi iyi yapmak vardır. Gerçek kişilerin işlediği suçlar nedeniyle tüzel kişilik ceza alırsa olmaz, almamalı.

 

Şiddet ve şikeye karşı kararlı bir tutum içindeyiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor