Erdoğan Esad'ı böyle uyardı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afrika Kıtası Müslüman Ülke ve Topluluklar Dini Liderler İkinci Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında Müslümanların kardeşliğine vurgu yaparak Suriye Lideri Beşar Esad'a çağrıda bulundu. Esad'ın Suriye'deki karışılıkla i

Erdoğan Esad'ı böyle uyardı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afrika Kıtası Müslüman Ülke ve Topluluklar Dini Liderler İkinci Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında Müslümanların kardeşliğine vurgu yaparak Suriye Lideri Beşar Esad'a çağrıda bulundu. Esad'ın Suriye'deki karışılıkla ilgili 'dışarıdan müdahale var' sözlerine tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Dışarıdan müdahaleye fırsat vermeden. Kendi problemini neden içinde halletmiyorsun?" diye sordu. 

Erdoğan, Suriye içindeki mezhep ayırımına da gönderme yaparak, "Bir tarafta Şia, bir tarafta Sünni. Asıl olan Şia mıdır? Sünni midir? Asıl olan İslam mıdır?" diye konuştu.

"KİME KARŞI SAVAŞACAKSIN ?"
Yine Suriye Devlet Başkanı Esad'ın "Ölene kadar savaşacağım" sözlerine göndermede bulunan Başbakan Erdoğan, "Biri çıkıyor 'Ölene kadar savaşacağım' diyor. Kime karşı savaşacaksın? Ülkende yönettiğin Müslüman kardeşine karşı mı savaşacaksın? Kime karşı savaşacaksın?" diye sordu.

"GÜN GELECEK SEN DE GİDECEKSİN"
Esad yönetimine karşı tepkisini devam ettiren Başbakan Erdoğan, "Suriye'de haklarını isteyenlere karşı, tankların topların ateşlenmesini asla insani görmüyoruz. Aynı kıbleye dönen insanların öldürülmesini kabul etmemiz mümkün değil" dedi. Esad'a bir çağrıda bulunan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer sen bir lider olarak kendine güveniyorsan sandıkları açarsın. O sandıklar seni iktadara getiriyorsa, o ülkeyi yönetirsin. Gün gelecek sen de gideceksin. O koltuklar baki değil. O koltuklar geçicidir" şeklinde konuştu. Türkiye ili Suriye arasında daha önce bir Aile hukuku geliştirdiklerini söyleyen Başbakan "Aile hukuku geliştirmemize rağmen anlamadı, Suriye'nin başkanı."

Esad'ın din adamlarıyla fotoğraf çektirmesini de eleştiren Erdoğan, "Alıyor sarıklı hocayı onunla poz veriyor. Kimi kandıracak? O ülkedeki saf müslümanı." dedi.

"TERCÜMEYİ DÜZGÜN YAPIN"
Konuşmasının bu bölümünde bir deyime yer veren ve tercümenin düzgün yapılmasını isteyen Başbakan Erdoğan, "'Dervişlik olsaydı tac ile hırka, Biz dahi alırdık otuza kırka'. Yani bizim dinimiz şekil dini değil. Asıl olan imandır. Asıl olan inancımızı yaşamaktır. Barış dini olan dinimizin men ettiği ne varsa onu yap. Tankla, topla Müslümanları öldür. Böyle bir şey yapamazsın, buna hakkın yok" diye konuştu.

Dolmabahçe Sarayı'ndaki toplantının ardından Başbakan Erdoğan çalışma ofisine geçti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor