Engellinin efsanesi oldu

2012 Londra Olimpiyat Oyunları şimdiden ismini tarihe yazdırdı. Açılış şovları, yarışmaları, kırılan rekorlarıyla sporseverlere unutulmaz günler yaşattı.. 100 Metre finalinde Usain Bolt, yüzmede Michael Phelps efsaneleri, protez bacakları ile azmin hikaye

Engellinin efsanesi oldu

2012 Londra Olimpiyat Oyunları şimdiden ismini tarihe yazdırdı. Açılış şovları, yarışmaları, kırılan rekorlarıyla sporseverlere unutulmaz günler yaşattı..

 

100 Metre finalinde Usain Bolt, yüzmede Michael Phelps efsaneleri, protez bacakları ile azmin hikayesini yazan Oscar Pistorius ve daha nice hikaye..

 

EFSANENİN LANETİ 

Ancak spor tarihine  altın harflerle yazılan Londra Olimpiyat Oyunları'nda bir sahne var ki şimdiden nesiller boyu anlatılacak, filmlere konu olacak cinsten.. 

 

2004 Atina'da kazandığı Olimpiyat madalyası ile Çin'in erkekler atletizmde kazandığı ilk altın madalyanın sahibi olan Liu Xiang Çin'de bir kültürel sembole dönüşür. Sporcu, dünya rekoru, dünya şampiyonluğu ve Olimpiyat şampiyonluğu üçlemesini başaran ilk Çinli atlet olarak da spor tarihine adını yazdırır..Ve halk kahramanı olarak 2008 yılında kendi seyircisi önünde Pekin 2008'de tartan piste çıkar. Herkes ondan altın madalyanın yanı sıra bir rekor beklemektedir.

 

Liu Xiang seyircisi önüne çıkmaya dakikalar kala ısınırken sakatlanır ve gözyaşları içinde tartan pisti terk eder...

 

SON UMUDU 2012 LONDRA'YDI

Artık tek bir amacı vardır, 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında altın kazanarak kariyerine son vermek...

 

Tüm dünya kötü talihini yenmeyi amaçlayan bu halk kahramanını izlediği anda başlangıç sesi duyulur. Yarışın başlamasından 40 metre sonra engele takılarak yere düşen Liu Xiang, acı içinde kıvranır.  Çinli atlet, zorlanarak yerden kalkıp soyunma odasına giderken karar değiştirip tek ayağının üzerinde sekerek yeniden piste gelir..

 

Tek ayağıyla engelleri aşarak parkuru tamamlayan Liu Xiang, son engeli de öperek yarışı bitirir. Rakipleri İngiliz Andrew Turner ve İspanyol Jackson Quinonez, yürümekte zorlanan Xiang'ın kenara gitmesine yardımcı olurlar..

 

Bu anlarda Statta binlerce sporsever, ülkesi Çin'de milyonlarca vatandaşı ve tüm sporseverler onun başarısını ayakta alkışlıyordu...

 

Galipti bu yolda mağlup ve ne de olsa ve her şey bir madalyadan ibaret değildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor