En vefalı kaptan

Eskişehir maçı öncesinde, "Şikeye göz yumanların yatacak yeri yok" sözleriyle gündem yaratan Tolga'dan örnek davranış. Trabzonsporlu kaleci, 2 yıl önce Eskişehir maçı sonrası kalp krizi geçiren Mustafa Çelik'in mezarına gidip dua okuduTrabzonspor'un tecrü

En vefalı kaptan

Eskişehir maçı öncesinde, "Şikeye göz yumanların yatacak yeri yok" sözleriyle gündem yaratan Tolga'dan örnek davranış. Trabzonsporlu kaleci, 2 yıl önce Eskişehir maçı sonrası kalp krizi geçiren Mustafa Çelik'in mezarına gidip dua okudu

Trabzonspor'un tecrübeli kaleci, 2010-11 sezonunda teşvik verildiği mahkeme kararıyla belgelenen ve berabere biten Eskişehir-Trabzon maçı sonrası, F.Bahçe liderliğe yükselince kalp krizi geçiren taraftar Mustafa Çelik'in mezarını ziyaret etti. Çelik'in kabrinde dua okuyup, adını yazdığı formasını da mezar taşına asan Tolga, "Trabzonspor'u Trabzonspor yapan bu insanlar" dedi. 
 
TEŞVİK İDDİALARI
 
Trabzonspor'un 69 puanla lider, F.Bahçe'nin 67 puanla ikinci sırada bulunduğu 30'uncu haftada bordo-mavili takım, Eskişehirspor deplasmanında berabere kalmıştı. F.Bahçe'nin Buca'yı mağlup etmesi üzerine sarı-lacivertliler liderliğe yükselmişti. O sezon Fenerbahçe averajla şampiyon olmuştu. Ancak şike soruşturmasının sonucunda açılan davada Fenerbahçe'nin Ali Kıratlı aracılığıyla Eskişehir'e teşvik primi gönderdiği iddianamede yer aldı. Yargılama sonucunda Kıratlı ile Ümit Karan ve Bülent Uygun ceza aldı. 
 
ŞAMPİYON OLAMAYACAĞIZ!
 
İznik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü 61 yaşındaki Mustafa Çelik, Eskişehirspor'la berabere kalınan karşılaşmayı kahvehanede izledikten sonra eve gitmişti. Eşine, "27 yıl sonra bu kadar yaklaştık ama yine şampiyon olamayacağız" dedi. Bir süre sonra fenalaşan Çelik, geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti. Önceki akşam, Eskişehir- Trabzon maçı vardı. Trabzonspor'un en büyük taraftar oluşumlarından Bordo Mavi Net, Trabzonspor'un kaptanı Tolga Zengin'e ulaşarak, Mustafa Çelik'in ölüm yıldönümü (22 Nisan) olduğunu belirterek konuyu anlattı. 
 
ONUN İÇİN OYNADIK 
 
Tolga da maç öncesi yayıncı kuruluşa verdiği röportajda, "Bugün Mustafa abinin ölüm yıldönümü. Mustafa abi huzur içinde yatıyordur. Bu işi yapanlar, bu işlere çanak tutanlar, aracı olanlar, bu insanları aklayanlar, bu işte sessiz kalanlar; bu kadar şey olduktan sonra acaba onların yatacak yeri var mı? Önemli olan bu" dedi. 
 
MEZARINA FORMASINI ASTI 
 
Kaptan Tolga, maçın ertesi günü, Çelik'in Arsin ilçesine bağlı Gocaba köyündeki mezarını ziyarete gitti, dua etti. Üzerinde "Mustafa Çelik 61" yazan formayı da mezar taşına asan Zengin, şunları söyledi: "Trabzonspor'u Trabzonspor yapan bu insanlar. Trabzonspor bu yürekli insanların bize emaneti. O emanete sahip çıkacak olan bizleriz. Bu insanları gelecek nesillere, çocuklarımıza anlatacak, unutturmayacak olan da bizleriz. Hiçbir şey yapamazsak bile ardından bir Fatiha okumak lazım. O sezonda elimizden alınan kupa geri gelir ancak Mustafa abi, geri gelmez." Mustafa Çelik'in mezarında dua ettikten sonra ona seslendiğini ve "Abi biz o sezon şampiyon olduk. Sen göremedin ama bütün Türkiye gördü" dediğini anlatan Zengin, "Adalet er geç yerini bulacak. Biz buna inanıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor