En iyisi Şenol Güneş

Türk futbol tarihinde A Milli Takımda birden fazla teknik direktörlük görevini üstlenen birçok isim bulunurken, Şenol Güneş bir kez üstlendiği bu önemli görevde unutulmaz başarılara imza attı.Güneş yönetiminde 2002 FIFA Dünya Kupası elemelerinde başarılı

En iyisi Şenol Güneş

Türk futbol tarihinde A Milli Takımda birden fazla teknik direktörlük görevini üstlenen birçok isim bulunurken, Şenol Güneş bir kez üstlendiği bu önemli görevde unutulmaz başarılara imza attı.

Güneş yönetiminde 2002 FIFA Dünya Kupası elemelerinde başarılı bir grafik sergileyen Milli Takım, İsveç'in ardından ikinci olarak Avusturya ile play-off maçları oynamaya hak kazandı. Rakibine 1-0 ve 5-0'lık sonuçlarla üstünlük sağlayan Ay-Yıldızlılar futbol dünyasının en önemli sahnesinde yer almaya hak kazandı.

Şenol Güneş yönetiminde tarihindeki ikinci Dünya Kupası macerasını yaşayan Türkiye, Brezilya, Çin ve Kosta Rika'nın yer aldığı C Grubu'nu ikinci sırada bitirerek, adını ikinci tura yazdırdı. Bu turda kupanın ev sahiplerinden Japonya'yı Ümit Davala'nın attığı golle 1-0 yenen Ay-yıldızlılar, çeyrek finalde, turnuvada Fransa ve İsveç gibi takımları eleyen Senegal ile eşleşti. Afrika temsilcisini İlhan Mansız'ın attığı altın golle 1-0 yenen A Milli Takım, Türk futbol tarihinin en önemli başarısını kazanarak, yarı finale yükseldi.

Finale çıkma mücadelesinde Brezilya ile eşleyen Şenol Güneş'in öğrencileri, güçlü rakibine 1-0 yenilmekten kurtulamadı. Kupanın üçüncülük maçında bir diğer ev sahibi Güney Kore ile eşleyen A Milli Takım, rakibini 3-2 yendi. Şenol Güneş, bu sonucun ardından Dünya üçüncüsü unvanını elde eden Türk Milli Takımı'nın teknik direktörü olarak adını Türk futbol tarihine altın harflerle yazdırdı.

2002 FIFA Dünya Kupası'nda elde edilen üçüncülüğün ardından başarılarına devam eden Şenol Güneş ve ekibi Türk halkını bir yıl aradan sonra tekrar sevince boğdu.

Fransa'nın ev sahipliğinde gerçekleşen 2003 FIFA Konfederasyon Kupası'na dünya üçüncüsü unvanıyla katılan Türk Milli Takımı, bu turnuvada da başarılarına kaldığı yerden devam etti.

Turnuvada B Grubu'nda yer alan Türkiye, Kamerun Brezilya ve ABD ile eşleşirken, grubunu ikinci sırada tamamlayarak adını yarı finale yazdırdı. Yarı final mücadelesinde ev sahibi Fransa ile başa baş bir oyun sergileyen Ay-yıldızlılar karşılamayı 3-2 kaybetmekten kurtulamadı. Üçüncülük mücadelesinde Kolombiya ile karşılaşan Türk Milli Takımı, mücadeleden 2-1'lik skorla galip ayrılarak 2002 FIFA Kupası'ndaki derecesini tekrarladı. Şenol Güneş bu sonucun ardından, Türk futbol tarihinde büyük bir başarıya daha imza atmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor