"En büyük silahı Şenol Güneş"

Şampiyonlar Ligi'ne deplasmanda İnter'i 1-0 yenerek tarihi zaferle başlayan Trabzonspor Avrupa genelinde dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Rus basınına göre, CSKA Moskova ile de karşılaşacak olan Trabzonspor'un en önemli silahı çalıştırıcısı Şenol Güneş

"En büyük silahı Şenol Güneş"

Şampiyonlar Ligi'ne deplasmanda İnter'i 1-0 yenerek tarihi zaferle başlayan Trabzonspor Avrupa genelinde dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Rus basınına göre, CSKA Moskova ile de karşılaşacak olan Trabzonspor'un en önemli silahı çalıştırıcısı Şenol Güneş.

Trabzonspor'a geniş yer ayıran Rus basını deneyimli teknik adama övgüler yağdırdı. Karadeniz ekibinde önemli oyuncular bulunduğu ancak başarının mimarı Şenol Güneş olduğu vurgulandı. Saha içinde bordo-mavili oyuncularla CSKA'nın çok rahatlıkla baş edilebileceğini iddia eden spor yazarları ancak tecrübeli hoca için bir çare bulunması gerektiğini dile getirdi.

Güneş'in dünya çapında başarılara ulaştığı ve çalıştırdığı takımları önemli maçlara kısa sürede çok iyi motive ettiği belirtildi. Spor yazarları Şenol Güneş gibi liderin herhangi bir ekibin başında bulduğu takdirde kendinden güçlü rakipleri de yenebileceği ifade etti.

CSKA Moskova tecrübesine güveniyor

Oyuncuları ve saha içindeki becerilerini değerlendiren spor gazete ve siteleri Trabzonspor'un savunmasının zayıf olduğunu savundu. Belli bir ölçüde yenilenen takım ve Türkiye'de ligin yeni başlamış olması CSKA takımı için avantaj olarak yorumlandı. Rus spor yazarları Moskova ekibinin Avrupa arenasında daha deneyimli olduğunu hatırlatarak Bordo-mavili ekibe üstünlük sağlaması gerektiğini dile getirdi. Rusya temsilcisi Karadeniz ekibinden iki maçta en az 4 puan almaya kararlı.

CSKA Moskova kadrosunda orta saha ve hücum hattında Vagner Love, Dzagoev Alan, Doumbia Seydou, Tosic Zoran gibi etkili oyuncular bulunduruyor. Kalecisi İgor Akınfeev'in uzun süreliğine sakatlanması Moskova ekibi için ciddi kayıp.

CSKA takımı Rusya Ligi'nde oynadığı 23 maçta 13 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 yenilgi alarak 46 puanla Zenit ile zirveyi paylaşıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler