En büyük hüsran Trabzonspor!

Borsa İstanbul'da işlem gören Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe hisseleri yılbaşından bu yana düşüş yaşayarak yatırımcısını üzerken bir tek Beşiktaş hisseleri çok az da olsa artış yaşadı.BIST'te 31 Aralık 2012 - 17 Aralık 2013 tarihleri arasında işle

En büyük hüsran Trabzonspor!

Borsa İstanbul'da işlem gören Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe hisseleri yılbaşından bu yana düşüş yaşayarak yatırımcısını üzerken bir tek Beşiktaş hisseleri çok az da olsa artış yaşadı.

BIST'te 31 Aralık 2012 - 17 Aralık 2013 tarihleri arasında işlem gören spor kulüplerinden en büyük düşüşü yüzde 46.30 ile Trabzonspor hisseleri yaşarken Galatasaray hisseleri yüzde 38.58, Fenerbahçe hisseleri ise 24.55'lik kayıp yaşadı. Beşiktaş hisseleri ise bir yıl boyunca yüzde 0.26'lık küçük bir artış yaşadı. Bu arada BİST - 100 Endeksi ise yılbaşından bu yana yüzde 8,9 düştü.

EN BÜYÜK HÜSRANI TRABZONSPOR YAŞATTI

Geçtiğimiz yıl borsada spor kulüpleri arasında en çok değer kaybeden hisse yüzde 46.30 düşüş ile Trabzonspor oldu. Gedik Yatırım Analisti Yunus Kaya, bu duruma Trabzonspor'un geçtiğimiz sezonlardaki başarısız performansının neden olduğunu ifade etti. Kaya, geçtiğimiz sezon hem Avrupa kupalarına erken veda edilmesi, hem de ligde alınan kötü sonuçları Trabzonspor'a gelir kaybı yaşattığını söyledi.

Gelirlerdeki düşüş nedeniyle Trabzonspor'un hisse satışına yöneldiğini belirten Kaya, hisse satışının bizzat Trabzonspor Başkanı tarafından açıklandığını, bu durumun da hisselerde düşüşe neden olduğunu vurguladı. Trabzonspor, geçtiğimiz günlerde hisse satışını durdurma kararı alsa da bu durum olumsuz tabloyu değiştrimedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler