Emre'nin ilk vukuatı değil

Dün Zokora'nın, "Emre bana 'pis zenci' dedi" açıklamalarından sonra Emre Belözoğlu'nun ırkçılıkla yine başı derde girdi. Takvim yaprakları 30 Aralık 2006'yı işaret ederken, Everton ve Newcastle United Premier Lig'de karşı karşıya geliyordu. Maç 3-0 sona e

Emre'nin ilk vukuatı değil

Dün Zokora'nın, "Emre bana 'pis zenci' dedi" açıklamalarından sonra Emre Belözoğlu'nun ırkçılıkla yine başı derde girdi.

 

Takvim yaprakları 30 Aralık 2006'yı işaret ederken, Everton ve Newcastle United Premier Lig'de karşı karşıya geliyordu. Maç 3-0 sona ermiş, ancak karşılaşma sonunda futboldan çok Emre Belözoğlu konuşulmuştu.

 

Mirror'ın yaptığı habere göre Emre, şu anda çubukluyu paylaştığı Yobo da dahil olmak üzere, Tım Howard ve Lescott'a ırkçı hakaretler etmişti.

 

Aslında Emre kendisine ve yakın çevresine göre ırkçılıkla uzaktan yakından alakası olmayan bir isimdi. 2005 yılında Milliyet'in sorularını yanıtlayan orta saha oyuncusu, "Hangi ırkın kadınlarını beğeniyorsunuz" sorusuna, "Vallahi ben ırkçı değilim" yanıtını vermişti.

 

Ancak Tim Howard, Vejoleon Lescott ve bazı taraftarlar mâlum maçta Emre'nin 'S.. zencisi' dediğini iddia ediyordu. Yobo ise bunu duymadığını belirtti. Federasyon olaya el koymuştu. Newcastle United konuyla ilgili açıklama yapmazken, Emre kendini, "Benim oda arkadaşım Obafemi Martins. Bu benim ırkçı olmadığımın en büyük kanıtı" demişti.

 

Bu sırada Newcastle’da oynayan bazı oyuncuların, Emre’nin saha içindeki tavır ve davranışlarından duydukları kaygıyı iletmek üzere kulüp menajeri Glenn Roeder ile görüştüklerini de ileri sürülüyordu.

 

Emre, Everton’da oynayan siyahi oyunculara, ırkçı hakarette bulunmakla suçlanmıştı. Roeder’in, olayın yaşandığı Newcastle-Everton maçından sonra Everton’un soyunma odasına giderek sorunun önüne geçmeye çalıştığı iddia edilmişti.

 

Bir olay daha! 

Aradan bir ay geçmişti ki, bir başka olay daha patlak verdi. Bolton Wanderers maçında Emre'nin El Hadji Diouf'a 'S... maymunu" dediği iddia edildi. İngiltere Futbol Federasyonu yine dava açtı. Menajeri bu iddiaları yalanladı. St. James Park'ta gerçekleştiği idda edilen olaylda Diouf'u yedek futbolcuların sakinleştirdiği konuşuluyordu.

 

Gazete, Newcastle United ile Bolton arasında ekim ayında oynanan maç sırasında, Emre’nin, iki gol atan Diouf ile didişirken ırkçı hakarette bulunduğunu ve bu olaydan bir kaç dakika sonra oyundan alındığını iddia etmişti.

 

Mart ayı başında sözlü savunma vereceğini söyleyen milli futbolcu, şimdi de bazı İngiliz gazetelerinde yeni iddiaların ortaya atılması ile ilgili olarak, "Bolton'la altı ay önce oynadık. Şimdi Diouf'a da hakaret ettiğim şeklinde haberleri duyuyorum. Bu oyuna gelmemek için susuyorum. Mart ayında karar açıklandıktan sonra geniş bir basın toplantısı ile neler olduğunu, neler yaşadığımı bir bir anlatacağım" diyordu.

 

1 Mart'ta ise Emre üçüncü ırkçılık suçlamasıyla karşı karşıya kalmıştı. Watford'un defans oyuncusu Alhassan Bangura, Emre'nin ırkçı sözler söylediğini iddia ediyordu.

 

Federasyon 19 Mart 2007'de kararını açıkladı. Yeterli delil bulunmadığı için Emre suçsuz bulumuştu. Ancak bu belki de milli futbolcunun Ada'daki kariyerinin sonuna geldiğinin habercisiydi.

 

"Vallahi ben ırkçı değilim" diyen Emre, dün Zokora'nın yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalar sonrası 'Irkçı şeyler söylemiş olabilirim, hatırlamıyorum' dedi.

 

Tecrübeli oyuncunun ceza alıp almayacağı merak konusu. Ancak disiplin hükmü uygulanırsa Emre 4 ilâ 8 maç ceza alabilir...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler