Emre Zokora'dan özür dilemeli

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun dün akşamki maçta Trabzonsporlu futbolcu Zokora'ya söylediği sözler gündeme damgasını vururken, Denizli Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Emre'ye çağrı yaptı. Kutlu Doğum Haftası Denizli'de 'Hz.Peygamber, Kardeşlik Ahlakı

Emre Zokora'dan özür dilemeli

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun dün akşamki maçta Trabzonsporlu futbolcu Zokora'ya söylediği sözler gündeme damgasını vururken, Denizli Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Emre'ye çağrı yaptı. Kutlu Doğum Haftası Denizli'de 'Hz.Peygamber, Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku' konulu konferansla başladı.


Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı törende, Peygamber efendimizin hayatı anlatıldı. Şiirlerin okunduğu, sevgi ve kardeşlik konularının anlatıldığı konferansa katılanlara gül dağıtıldı.

 

Şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törende, Denizli Müftüsü Alaaddin Gürpınar bir konuşma yaparak, "Peygamberimiz, 'Bütün insanlar tarağın dişleri gibi eşittir. Üstünlük ancak takva ile, Allah'tan sakınma iledir' demiştir" dedi.

 


Denizli Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Emre ile Zokora arasında yaşananlarla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Süper Lig Süper Final'in ilk maçında Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan ilk maçta, Fenerbahçeli Emre Belözoğlu'nun Trabzonsporlu futbolcu Zokora'ya söylediği iddia edilen sözler gündemdeki yerini korurken, Müftü Gürpınar, "Emre sporcu arkadaşına karşı böyle bir hata yapmışsa bu mübarek haftanın hatrına tekrar özür dilemeli, kardeşliği perçinleşmelidir" dedi.


Emre'nin sözlerine karşı Zokora'nın ne dediğini bilmediğini söyleyen Müftü Alaaddin Gürpınar, "Ama hepimiz müslüman ve kardeşiz, bu çerçeve içinde biz kardeşlerimizin din, ırk dil ayrılıklarını ön plana çıkarıp insanların birbiriyle didişmesi yerine, birbirimizle uzlaşacağımız konuları ön plana çıkarıp, kardeşliğin tadını çıkarmalıyız. Bu ülkede farklı etnik kökeniyle, farklı mezhepleriyle, Abazası, Gürcüsü, Lazı, Çerkezi ile nasıl kardeş isek, dünyanın ta öbür ucundaki zencileriyle de, Kafkasya'daki kardeşlerimizle de bu kardeşliğimizin tadını çıkarmalıyız" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor