Emre Mor patladı!

İlk kez konuştu...

Emre Mor patladı!
Emre Mor, A Milli Takım formasıyla ilk 11'de çıktığı Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında kalitesini bir kez daha gözler önüne serdi. EURO 2016'nın en genç yıldızları arasında yer alan 18 yaşındaki Emre, babasının hapishanede attığı imzayla Türk vatandaşı oldu, iki hazırlık maçında toplam 90 dakika forma giyip A Milli Takım'ın EURO 2016 kadrosuna dahil edildi… Kamptan özel uçakla Almanya'ya gidip Borussia Dortmund'a imza attı ve son olarak kritik Çek Cumhuriyeti mücadelesinde Burak'ın golüne yaptığı asistle tüm alkışları aldı… Karşılaşma sonrası dünya basınının ilgi odağı olan Mix Zone'da üç ayrı grup halinde kendisini bekleyen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emre'yi biz de çifte kıskaca aldık. İşte 18'lik yıldızın ağzından Çek galibiyetinde yaşananlar:
 
TAKIM OLARAK MÜTHİŞ OYNADIK

İnanılmaz mutluyum. Rüyada gibiyim. Çek Cumhuriyeti'ne karşı çok iyi bir oyun ortaya koyduk. Takım olarak müthiş mücadele ettik. Herkes birbirine saha içinde yardımcı oldu ve ortaya çok güzel bir sonuç çıktı. Tribünlerde muhteşem bir taraftar vardı. Tek kelimeyle fantastikti. Maç boyunca sahada ve tribünde üstün olan taraf bizdik. Bir ara adıma tezahürat yapılınca nefesim kesildi. Çok heyecanlandım. Futbolumda, yaşadığım bu güzel günlerde katkıları büyük olan herkese teşekkür ederim.
 
"Fatih Hoca maçtan önce beni rahatlattı. 'Kendin gibi ol. Bildiğin işi yap' dedi. Ben de öyle yaptım"
 
SEVİLİYORUM VE KORUNUYORUM

Arda abiden pas aldığımda Burak abinin hareketlendiğini gördüm. Antrenmanlarda da çalıştığımız pozisyonlardan biriydi. Sadece topu en doğru yere atmaya çalıştım. Burak abinin zamanlaması ve vuruşu harikaydı. Benim asist yapmam ya da gol atmam önemli değil. Çek maçını kazanmamız gerekiyordu ve kazandık. Ben sadece buna katkım olduğu için sevinçliyim. Milli Takım idmanlarında bana pas verilmediği ve takımda dışlandığım iddialarına çok üzüldüm. Herkesin beni sevdiğinin ve koruduğunun farkındayım. Bana kardeşleri gibi davranıyorlar. Tek gerçek olan bu.
 
TÜRKİYE'NİN TADINI ÇIKARIYORUM

Fatih Terim benim Türkiye'yi seçmem için çok uğraştı. Geldiğimden bu yana benimle yakından ilgileniyor. Hem Fatih Hoca'ya hem de ekibine teşekkür ederim. Bana yardımcı oldukları ve bu fırsatı verdikleri için. Bana 'gergin misin' diye soruyorlar. Değilim. Ben hiç gergin olmam! Türkiye için futbol oynamanın tadını çıkarıyorum. Maç öncesinde Fatih Hoca beni rahatlattı. Bana kendim gibi olmamı, topla mesafe kat etmemi söyledi. 'Bildiğin işi yap' dedi. Hocanın İspanya maçında beni oynatmaması normal. Çek maçında oynadığım için mutluyum.
 
ARDA TAM BİR LİDER

Türkiye'nin genç yeteneği, takım kaptanı Arda Turan'ı yere göğe sığdıramadı. Arda için inanılmaz bir oyuncu ifadesini kullanan Emre, "Tam bir lider ve profesyonel. Arda Turan'la aynı takımda olmak çok güzel. Ondan öğreneceğim çok şey var. İlk yarı sahadan çıkarken beni başımdan öptü ve ilk o tebrik etti" dedi.
 
TEK KELİMEYLE SAÇMALIK!


18 yaşındaki Emre, Hırvatistan maçı sonrası Türkiye'ye gol atan Modric'le selfie yapmasıyla ilgili eleştirilere de yanıt verdi: "Tek kelimeyle saçmalık. Takım arkadaşlarımın bana bir eleştirisi olmadı. Beni çok seviyorlar. Bana küçük kardeşleri gibi davranıyorlar. Sonuçta 18 yaşındayım ve bu seviyede bir turnuvada ilk kez yer alıyorum. Tabii ki dünyanın en iyi oyuncularından biriyle fotoğraf çektireceğim."(Sabah)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler