Emre kararında şok iddia !

2 maç ceza alan Emre Belözoğlu’nun ‘Sertifika sahibi dudak okuma uzmanı’ bulunamadığı için ağzının okunamadığı ve oyuncunun savunmasına göre ceza uygulandığı ortaya çıktı.Habertürk Gazetesi'nin haberine göre; Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan ma

Emre kararında şok iddia !

2 maç ceza alan Emre Belözoğlu’nun ‘Sertifika sahibi dudak okuma uzmanı’ bulunamadığı için ağzının okunamadığı ve oyuncunun savunmasına göre ceza uygulandığı ortaya çıktı.

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre; Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan maçta Emre Belözoğlu ve Didier Zokora arasında yaşanan ‘ırkçı söylem krizi’, tüm sıcaklığını koruyor. Profesyonel Disiplin Kurulu’na sevkedilen ve 2 maç ceza çıkan toplantıda dudak krizi yaşandığı öğrenildi.

Emre’nin Zokora’ya söylediği iddia edilen ırkçı söylemin kanıtlanması ve maç görüntülerinin izlenerek Sarı-Lacivertli oyuncunun ağızının okunması için ‘sertifika sahibi dudak okuma uzmanı’ bulunamadığı ortaya çıktı. 

Federasyonun başta İşitme Engelliler Federasyonu, Sakatlar Federasyonu, İstanbul Üniversitesi ve Adli Tıp ile yazışma içine girerek ‘Dudak okuma uzmanı’ talep ettiği, ancak bu kuruluşlardan olumsuz yanıt gelmesi üzerine toplantıyı uzman olmadan düzenlediği ifade edildi.

Piyasada bulunan çok sayıda dudak okuma uzmanının resmi kurumlarda çalışmaması ya da resmi sertifika sahibi olmaması nedeni ile federasyonun çıkmaza girdiği öne sürüldü. 

Resmi görevi bulunmayan bir uzmanın vereceği raporun da yarınlarda çok büyük hukuki sorunlara yol açacak olması nedeni ile böyle bir krizin yaşandığı kaydedildi.

 

OLUMLU YANIT ALAMAMIŞLAR

Disiplin Kurulu toplantısı sırasında bir konuşma yapan Başkan Halit Fahri Gültekin, resmi kurumlarla yapıldığı belirtilen yazışmayı detaylı bir şekilde tüm üyelere aktardı.

Federasyona olumlu yanıt gelmemesi nedeni ile toplantıda uzman bulunamadığını belirtti. Daha sonra Emre’nin yazılı savunması okundu.

Emre’nin savunmasında “Zokora’ya ayrımcı bir yaklaşımda bulunmadım. Söylediğim iddia sözleri kesinlikle kullanmadım. Sadece küfür ve hakaret ettim” şeklindeki yaklaşımı dikkati çekti.

Daha sonra da görüntüler izlendi. Üyelerin görüşüne geçildiğinde ise tartışmalar yaşandı. Dudak okuma uzmanı olmadığı için bir türlü uzlaşma sağlanamadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler