Emerson'un bilinmeyenleri merak edilenleri

Trabzonspor’un savunma oyuncusu Brezilyalı Emerson  gazetecilerle röportaj yaptı.  Ligdeki performansından şehre kadar tüm soruları içtenlikle cevap veren Emerson’un röportajıLİGDEKİ PERFORMANSINDAN MEMNUN MUSUN?Türkiye liginde zirveye oynayan şampiyonluk

Emerson'un bilinmeyenleri merak edilenleri

Trabzonspor’un savunma oyuncusu Brezilyalı Emerson  gazetecilerle röportaj yaptı.  Ligdeki performansından şehre kadar tüm soruları içtenlikle cevap veren Emerson’un röportajı

LİGDEKİ PERFORMANSINDAN MEMNUN MUSUN?

Türkiye liginde zirveye oynayan şampiyonluk mücadelesi veren çok önemli takım var. Bir çok ktakımda bir birlerine aynı puanda gidiyorlar. Kendi performansıma gelince gerek takım arkadaşlarım gerek kulüpteki insanlar bana yardımcı olarak en iyisin yapmama yardımcı olmaya çalıştılar. Bende saha içerisinde sabırlı ve sakin davranarak takıma katkı yapmaya çalıştım. Sanırım fena performanslar çıkmadı ortaya.

Şehirle de ilgili gayet memnunun. Bahsettiğim ilgiyi şehirde de görüyorum. İnsanlar bana her zaman yardımcı olmaya çalıştılar.

Şuanda milli takım arası var, takımın önemli bir kısmı burada değil. Eksik bir şekilde çalışıyoruz ama iyi bir şekilde çalışıyoruz. Beşiktaş’a karşı oynayacağımız önemli bir maç var ve o maçla birlikte yeni bir dönem başlayacak ve o yeni dönemin hazırlığını yapıyoruz.

BU BÖLGEDE TRABZONSPOR ÇOK DEĞİŞİM YAŞADI. PERFORMANSI İLE BİRLİKTE O BÖLGENİN SAHİBİ OLACAĞIM DİYECEK MİSİN?


Ben hem hocamızın verdiği güvenle hem de kendi özgüvenimle o pozisyonda süreklilik sağlamaya çalışıyorum. Takım arkadaşlarımda bu konuda yardımcı olmaya çalışıyorlar. Tabi hem bireysel hemde kolektif olarak birlikte bir başarı yakalamamız gerek. Birde burada hassas bir dengeden bahsediyoruz. Bu dengede şu; rahat olabilirsiniz, özgüvenli oynayabilirsiniz ama bu hiçbir zaman lakayitliğe ve rahatlığa dönüşmemeli. Ancak bunu sağlarsanız süreklilik elde edersiniz. Bende bunu sağlamaya çalışıyorum.

BENFİCA’DA Kİ EMERSON PERFORMANSINI TRABZONSPOR’DA ARIYORMU? ÖZELLİKLE ÇOK PAS HATASI YAPMAKLA VE HÜCUMA ÇIKMAMAKLA ELEŞTİRİLİYORSUNUZ NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Benfica’da iyi günlerim de oldu kötü günlerimde oldu. O sayfa benim için kapandı ve benim için Trabzonspor sayfası başladı.  Benim oynadığım pozisyonda iyi savunma yapmakla hücuma destek vermek açısından iyi bir denge oluşturmanız gerekiyor. Bu dengeyi oturtabilmeniz içinde takımın oyun yapısını oyun zihniyetini çok iyi tanımanız gerekiyor.  Takımın oyun zihniyetini günden güne tanıdıkça özellikle bu dengenin daha oturaklı hale getireceğini düşünüyorum. Benfica’da da dönem dönem sorunlar yaşadım. Benfica’da datakımın zihniyetini tanımam belli bir zaman aldı. Burda da aynı dönemi yaşıyorum. Ve bu dönem bittikten sonra vereceğim katkının daha yüksek olacağını düşünüyorum.

ALEX İLE İLGİLİ NELER SÖYLEMEK İSTER?

Alex çok büyük profesyonel. İşini iyi yapan bir oyuncu. Türkiye’de taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazanmayı başarmış. Fenerbahçe taraftarı için üzücü bir durum. Tekrar söylüyorum her oyuncunun kendisine örnek alabileceği model alabileceği bir oyuncu. Bir vatandaşım olarak buradan ayrılması benim için tabiî ki üzücü…

HÜCÜM VE SAVUNMA YÖNÜ MÜ GÜÇLÜ.. STOPER MEVKİİ Mİ?

Benim pozisyonumda forma giyen bir oyuncunun hücum ve savunma dengesini çok iyi tutturması gerek. Uzun zamandır bu pozisyonda oynadıktan o konuda her hangi bir sorun yaşamıyorum. Sanırım her iki tarafı da dengeli bir şekilde oynuyorum. Bir taraf diğerine baskın çıkmıyor.


Stoper meselesine gelince Benfica’da en son Chelsa maçında stoper pozisyonunda oynadım. O pozisyonda da gayet rahat bir şekilde oynayabiliyorum. Kariyerimin ilk yıllarında da bir çok maçta mevkide oynadım. Herhangi bir zorluk yaşamadım. Eğer ihtiyaç olursa sezon boyunca lig maçı da olabilir kupa maçı da olabilir o pozisyonda görev alabilirim.

DİZLERİNDE PROBLEM OLDUĞU ŞEKİLNDE Kİ İDDİA DOĞRU MU?
Kulüpte defalarca kez maça çıktım. Bunlar resmi maçlar, hazırlık maçları, kamplar ve dizimle ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Benim zaten hiçbir tereddüdüm yoktu. Burada belirli tereddütlerin ortaya çıktığını gördüm. Kendi iç dünyamda bunu hiçbir zaman problem haline getirmedim. Sizin de artık bu şüphelerden tereddütlerden kurtuluyor olmanız benim için iyi bir haber…

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor