El Clasico'ya siyaset karıştı

 İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 7. haftasında oynanan maçta Barcelona ve Real Madrid 2-2 berabere kaldı. Tüm dünyada ''El Clasico'' olarak bilinen maçta goller iki takımın yıldız oyuncuları Ronaldo ve Messi'den geldi. Real Madrid, 23. dakikada geliş

El Clasico'ya siyaset karıştı

 

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 7. haftasında oynanan maçta Barcelona ve Real Madrid 2-2 berabere kaldı.
 
Tüm dünyada ''El Clasico'' olarak bilinen maçta goller iki takımın yıldız oyuncuları Ronaldo ve Messi'den geldi.
 
Real Madrid, 23. dakikada geliştirdiği atakta Benzema'nın asistinde ceza sahasının solunda topla buluşan ve hiç bekletmeden vuran Cristiano Ronaldo'nun golüyle 1-0 öne geçti. 
 
Maçın 31. dakikasında Madrid defansında Pepe'nin hatasını iyi değerlendiren Messi, önüne düşen topu kale önünde ağlara göndererek 1-1'lik eşitliği sağladı. İlerleyen dakikalarda iki takım gol arasa da ilk yarı 1-1 sona erdi.
 
Barcelona, 61. dakikada Real Madrid ceza sahasının dışında Xabi Alonso tarafından düşürülen Messi'nin kullandığı serbest vuruşta attığı güzel golle 2-1 öne geçti. 
 
66. dakikada Mesut Özil'in güzel asistinde topla buluşan Ronaldo ise kaleci Valdes'in yanından topu ağlarak göndererek, skora yine eşitlik getirdi.
 
Barcelona, Madrid defansını geçmeyi başaramayınca maç 2-2'lik skorla sona erdi.
 
La Liga'da Barcelona ile Real Madrid arasındaki 8 puanlık fark korundu. Messi ve Ronaldo'nun gol sayıları 8'e çıktı.
 
-El Clasico'ya siyaset karıştı-
Bu arada El Clasico'ya siyaset de karıştı. Ekonomik krizin de etkisiyle, Katalan milliyetçiliğini ön plana çıkaran bazı siyasi partiler tarafından bağımsızlık taleplerinin arttığı bu dönemde, Nou Camp Stadı'nın tribünlerinde kısa süreli bir eylem yapıldı.
 
İspanya Kralı 5. Felipe'ye bağlı askerlerin girip Barcelona'nın düştüğü tarih olan 11 Eylül 1714'e atfen, maçın 17. dakikası ve 14. saniyesinde Nou Camp Stadı'nın çok büyük bölümünde Katalan bayrakları açılıp, ''bağımsızlık'' sloganları atıldı.
 
Bu dakikalarda ''Katalonya, gelecekteki Avrupa devleti'' yazılı bir pankart da açıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler