Eczacıbaşı'ndan tarihi başarı

Voleybol DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'in final maçında Eczacıbaşı VitrA, İtalya temsilcisi Unendo Yamamay'ı 3-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Organizasyondaki ilk maçında VakıfBank'ı 3-1 yenerek finale çıkan Eczacıbaşı VitrA

Eczacıbaşı'ndan tarihi başarı
Voleybol DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'in final maçında Eczacıbaşı VitrA, İtalya temsilcisi Unendo Yamamay'ı 3-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.
 
Organizasyondaki ilk maçında VakıfBank'ı 3-1 yenerek finale çıkan Eczacıbaşı VitrA, İtalya temsilcisini de geçerek adının Avrupa'nın zirvesine yazdırdı.
 
Çekişmeli başlayan maçın ilk teknik molasını 8-7 önde geçen Unendo Yamamay, file önündeki başarılı savunmasıyla Eczacıbaşı Vitra'yı hataya zorlarken, ikinci teknik molaya da 16-12 üstün durumda geldi. Ardından Poljak ve Larson'un etkili oyunuyla maçın kontrolünü eline alan turuncu-beyazlılar, savunmada hata yapmayıp hücumda da performansını artırarak ilk seti 25-22 kazandı.
 
Eczacıbaşı Vitra, müsabakanın ikinci setini domine eden taraf oldu. Özellikle De La Cruz'un skorer oyunuyla kontrolü elinde tutuna turuncu-beyazlılar, ilk teknik molayı 8-7, ikinci teknik molayı ise 16-13 galip durumda geçti. Rakibinin oyun direncini aşağıya çekmeyi başaran Eczacıbaşı VitrA, seti 25-20 kazanıp 2-0 öne geçti.
 
Üçüncü sete de iyi başlayan Eczacıbaşı VitrA, ilk teknik molaya 8-6 önde gelirken, daha sonra farkı 4 sayıya kadar (12-8) çıkardı. Turuncu-beyazlılar, İtalyan ekibinin 5-0'lık serisiyle skorun eşitlenmesini (13-13) engelleyemese de ikinci teknik molaya da 16-15 galip durumda gelmesini bildi. Son bölümde dikkatli bir oyun ortaya koyan Eczacıbaşı VitrA, seti 25-21 maçı da 3-0 kazanarak Avrupa şampiyonluğuna uzandı.
 
Müsabaka bitiminde Eczacıbaşı VitrA oyuncuları ve teknik heyeti büyük sevinç yaşadı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler