Düşenler, Kurtulanlar

Akçaabat Sebatspor 3. Lig’e düştüSon haftalarda aldığı galibiyetlerle küme’de kalma yolunda ümitlenen Akçaabat Sebatspor ligin son haftasında Adıyamanspor’a 2-1 yenilince averajla küme düştü.Haftaya 34 puanla  Adıyamanspor’un 3 puan önünde giren Akçaabat

Düşenler, Kurtulanlar

Akçaabat Sebatspor 3. Lig’e düştü

Son haftalarda aldığı galibiyetlerle küme’de kalma yolunda ümitlenen Akçaabat Sebatspor ligin son haftasında Adıyamanspor’a 2-1 yenilince averajla küme düştü.

Haftaya 34 puanla  Adıyamanspor’un 3 puan önünde giren Akçaabat Sebatspor rakibine deplasmanda 2-1 yenilince Averajla küme düştü.

Müsabakanın ilk yarısını 30 ve 38. Dakikalarda yediği gollerle 2-0 kapatan Sebatspor’a ikinci yarıda attığı gol yetmedi.

Gebzespor’un küme düşmesi haftalar önce kesinleşen 2. Lig Beyaz grup’ta Akçaabat Sebatspor ile birlikte Hacettepe de küme düştü

2. lig Kırmızı grupta ise son haftaya küme düşme korkusu ile giren temsilcilerimiz 1461 Trabzon ve Ofspor aldıkları galibiyetlerle kümede kaldılar

Ofspor sahasında Konya Şekerspor’u 2-0 yenerken 1461 Trabzon deplasmanda 90. Dakikada attığı golle Türk Telekomspor’u 1-0 mağlup etti.

SEBATSPOR NASIL DÜŞTÜ

İlk yarıda Rakibi Adıyamanspor'u 1-0 yenen sebatspor bu maçta 2-1 yenildi.

Ancak kupa maçlarında geçerli olan deplasmanda atılan gollerin üstünlüğü ligde geçerli değil.

İşte Akçaabat sebatspor'un küme düşmesini sağlayan talimat:

FUTBOL MÜSABAKA TALİMATI

MADDE 9 - PUAN USULÜ VE AVERAJ

(2) “Müsabaka Statülerinde” aksi belirtilmediği sürece aşağıdaki sistem uygulanır:

Puan usulü ile yapılan müsabakalar sonunda en fazla puan kazanan takım birinci, ondan sonra gelen ikinci ve devamı olarak sıralanır. Puanların eşitliği halinde aşağıda belirlenen sistem uygulanır.

a) Aynı puana sahip takım sayısı iki ise;

I. Önce bu iki takımın kendi aralarında oynadıkları müsabakalardaki puan üstünlüğüne bakılır,

II. Kendi aralarındaki müsabakalarda puan eşitliği varsa kendi aralarındaki müsabakalardaki gol averajına bakılır. (Kendi aralarındaki maçlarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.)

III. Kendi aralarındaki müsabakalarda puan ve gol eşitliği devam ediyorsa, genel puantajdaki gol averajına bakılır.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor