Dünya'yı Kapak Eden Trabzonlu Gençler

Babanın federasyonda yönetici, annenin milli takımda antrenör olduğu Trabzonlu Akyüz ailesinin 3 çocuğu 5. Dünya Gençler Wushu Şampiyonası'nda 2 birincilik, 2 de ikincilik kazandı. 5. Dünya Gençler Wushu Şampiyonası'na katılan, Türkiye Wushu Federasyonu İ

Dünya'yı Kapak Eden Trabzonlu Gençler

Babanın federasyonda yönetici, annenin milli takımda antrenör olduğu Trabzonlu Akyüz ailesinin 3 çocuğu 5. Dünya Gençler Wushu Şampiyonası'nda 2 birincilik, 2 de ikincilik kazandı. 5. Dünya Gençler Wushu Şampiyonası'na katılan, Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz ile milli takım antrenörü Fatma Akyüz çiftinin çocuklarından Elif Akyüz farklı kategorilerde bir birincilik, bir de ikincilik, Necmettin Erbakan Akyüz birincilik, Zeynep Makbule Akyüz de ikincilik elde etti.

Milli takım antrenörü anne Fatma Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Gençler Wushu Şampiyonası'na milli takım olarak çok iyi hazırlandıklarını söyledi.  Çocuklarının kazandığı madalyalarla ilgili haksız ithamlarda bulunulduğunu ifade eden Akyüz, "Ne kadar iyi performans gösterseler de iddialar, çocuklarımı ve hakemleri olumsuz etkiledi. 'Rüşvet karşılığında dünya şampiyonluğu verildi' gibi haberler yapılması hem Türkiye hem de dünyada prestijimizi etkiledi. Tabiri caizse hakemler burada puanlarımızı biçti" dedi.  Necmettin Erbakan ve Elif Akyüz'ün birinciliklerinin verilmediğini savunan Akyüz, bunun kendilerine bir tepki olduğunu kaydetti.

İddialardan nasibini sadece Akyüz ailesinin değil, Türkiye adına katılan tüm sporcuların aldığını vurgulayan Akyüz, çoğunun ilk 3'e girecekken hak ettikleri puanların verilmediğini ifade etti. Alınan başarılarla olumsuz izlenimin kısmen düzeldiğini dile getiren Akyüz, çocuklarının normalden daha fazla çalışarak iddialara gereken cevabı vereceğini söyledi. Elif Akyüz ise 2011'de Ankara'da düzenlenen dünya şampiyonasında, ardından 2012'de Gençler Dünya Şampiyonası'nda birincilik aldığını hatırlatarak, Antalya'da düzenlenen şampiyonada da yine birincilik kazanmasının gurur verici olduğunu kaydetti.

Başarılarını devam ettirebilmek için daha çok çalışacağını anlatan Akyüz, wushuda olimpiyatlarda birincilik almayı hedeflediğini dile getirdi.  Şampiyonalara çok ciddi bir şekilde hazırlandığına dikkati çeken Akyüz, şöyle konuştu: "Bu kadar fedakarlık yapıp başarılar kazanmış bir sporcu olarak hakkımda olumsuz söylemler yapılması üzücü bir durum. Bu tür söylemler ahlaksızca. Dünya Gençler Şampiyona'sında aldığım birincilik ve ikincilikle bu iddialara en iyi cevabı verdiğimi düşünüyorum."

Şampiyonada erkekler gunshu dalında birinci olan Necmettin Erbakan Akyüz de 2009'da wushu yapmaya başladığını, Çin'de eğitim aldığını söyledi.  Antalya'da düzenlenen şampiyona öncesi çok çalıştıklarını, tatil dahil fedakarlıklar yaptıklarına işaret eden Akyüz, çalışmalarının karşılığında dünya birincisi olduğunu, başarısını olimpiyatlarla taçlandırmak istediğini belirtti. Şampiyonada kızlar gunshu dalında ikinci olan Zeynep Makbule Akyüz de 2010'da dünya üçüncüsü, 2012'de de dünya şampiyonluğu ve üçüncülüğü kazandığını, bir dahaki şampiyonada birincilik hedeflediğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor