Dünya Şampiyonu Elif Akyüz oldu

Dünya Wushu Şampiyonası'nın ilk gün seansında Elif Akyüz Dünya Şampiyonu oldu.11. Dünya Wushu Şampiyonası'nın, bugünkü bölümü Ankara Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarla son buldu.Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine yaptığı

Dünya Şampiyonu Elif Akyüz oldu

Dünya Wushu Şampiyonası'nın ilk gün seansında Elif Akyüz Dünya Şampiyonu oldu.

11. Dünya Wushu Şampiyonası'nın, bugünkü bölümü Ankara Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarla son buldu.

Türkiye Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Elif Akyüz'ün başarısının tesadüf olmadığını belirterek, ''Bu sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda Avrupa Kıtası'nın başarısıdır'' dedi.

Elde edilen başarı için iki yıl boyunca çalıştıklarını vurgulayan Akyüz, '' Daha önceleri böyle bir başarıyı hayal bile edemiyorduk. Çocuklarımız iki yıldan bu yana Çin'e gidip orada çalışmalara katılıyorlardı. Yaptıkları başarılı çalışmalarla da Çin'li hocaların beğenisini kazanmışlardı. Hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Bu sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda Avrupa Kıtası'nın başarısıdır. Çünkü, bu güne kadar Avrupa'dan böyle bir şampiyon çıkmamıştı'' diye konuştu.

-Şampiyonadan-

Türk Milli Takımı, Wushu Dünya Şampiyonasın'nda Sanda branşında 3, Tao branşında ise 9 sporcu ile podyuma çıktı. Tao Qiang Shu'da podyuma çıkan Elif Akyüz, Qiang Shu'da 9,60 puan alarak büyük kadınlarda Türkiye'ye Wushu tarihinin ilk altın madalyasını kazandırdı.

Tao Nangun'da sabah seansında platforma çıkan Halil Kalaycı 9,65, Tao Çancuen'de Emrullah Gül 8,35, Sefa Erez 8,25, Murat Urhan 8,40, Furkan Şener 8,92 puan ile dereceye giremeyerek elendiler.

Sanda branşında ise sabah seansında ilk olarak 60 kiloda podyuma çıkan Ali Ay, Nepalli rakibini 2-0, ögle seansında ise 65 kiloda Savaş Bekar, Türkmen rakibini aynı skor ile 2-0 yenerek bir üst tura çıktı.

Tao Gun Shu'da öğle seansında podyuma çıkan Murat Urhan, 9,14 puanla ilk elenen sporcu oldu. İkinci olarak podyuma çıkan Sefa Erez, yarışmanın başında sopasını kırdı. Hakemlerin puanlamayı sıfırlamasının ardından moralsiz olarak müsabakaya devam Erez, 9,11 puan aldı. Bu puanla dereceye giremeyen Sefa Erez elendi.

Öğle seansında Tao Qiang shu'da podyuma çıkan Şeyma Urhan, gösterdiği performans ile 9,18 puan aldı. Bu puan Şeyma Urhan'a yeterli olmadı. Dereceye giremeyen Urhan, elendi.

Türkiye Wushu Milli Takımı, akşam seansına Sanda branşından tek sporcu ile podyuma çıktı. 75 kiloda Yavuz Selim Kazancı, Amerikalı Gary Chandler ile karşılaştı. Kazancı, Amerikalı Gary Chandler'ı 2-0 gibi net bir skor ile yenerek 2. tura yükselen üçüncü sporcu oldu.

Öte yandan, yarın sabah seansında Sanda branşında Türkiye Wushu Milli Takımı, 3 sporcu ile podyuma çıkacak. 56 kiloda Hüseyin Dündar ile Faslı Bengodari Mohamed, 2. turda 60 kiloda Ali Ay ile Polonyalı Wiktor Branski, yine 2. turda ise 65 kiloda da Savaş Bekar ile Belaruslu Jodran Socıfıane karşı karşıya gelecek.

Tao branşında ise erkeklerde Halil Kalaycı, Halil Bal, Refik Buldu, Sefa Erez, kadınlarda ise Kübra Açıkgöz podyuma çıkacak.
Bugünkü müsabakalarda derece elde eden sporcuların madalya törenleri yarın saat 10.30'da yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor