Dünya kupasında final zamanı!

Yaklaşık 1 aydır Brezilya’nın ev sahipliğinde devam eden 2014 Dünya Kupası heyecanında final, tarihinde üç kez kupayı kaldıran Almanya ile iki kez mutlu sona ulaşan Arjantin arasında oynanacak.2014 FIFA Dünya Kupası heyecanının son maçı, finale adını yazd

Dünya kupasında final zamanı!

Yaklaşık 1 aydır Brezilya’nın ev sahipliğinde devam eden 2014 Dünya Kupası heyecanında final, tarihinde üç kez kupayı kaldıran Almanya ile iki kez mutlu sona ulaşan Arjantin arasında oynanacak.

2014 FIFA Dünya Kupası heyecanının son maçı, finale adını yazdıran Almanya ile Arjantin arasında oynanacak. Yarı finalde ev sahibi Brezilya’yı 7-1’lik tarihi bir skorla mağlup eden Panzerler, dünkü yarı final maçında Hollanda’yı penaltılarda yenilgiye uğratan Arjantin ile mücadele edecek.

2010’DA FARK YEMİŞLERDİ

Dünya Kupası finalinde karşılaşacak olan Almanya ile Arjantin en son 3 Temmuz 2010’da karşılaştı. 2010 Dünya Kupası çeyrek finalinde oynanan maçta Almanya; Klose, Podolski, Müller ve Friedrich’in golleriyle Arjantin’i 4-0’lık skorla kupadan elemişti. Diğer bir deyimle Pazar günü oynanacak olan final maçı Arjantin için rövanş olacak nitelikte.

İKİ EKİBİN MÜCADELELERİ

Almanya ile Arjantin geçmişte birbirleriyle beş kez karşılaştı. Panzerlerin geride kalan 5 maçtaki 4 galibiyeti göze çarparken, Tangocular ise rakibini 1 kez mağlup etti. Almanya ile Arjantin arasında oynanan 5 maçta Panzerlerin 11, Tangocuların ise 5 golü bulunuyor.

Almanya ile Arjantin arasında oynanacak olan 2014 Dünya Kupası Final maçına tarihi Maracana Stadyumu ev sahipliği yapacak. Mücadele 13 Temmuz Pazar günü TSİ 22.00’da başlayacak.

Öte yandan, yarı final mücadelesinde dün Arjantin’e mağlup olan Hollanda ise ev sahibi Brezilya ile 12 Temmuz Cumartesi günü saat 23.00 de üçüncülük mücadelesi verecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor