Dünya Kupası öncesi tüm futbolculara test

Brezilya'da 12 Haziran'da başlayacak FIFA Dünya Kupası'nda yer alacak tüm futbolcuların Güney Amerika'daki bir laboratuvarda tutulan kan ve idrar numuneleri, doping testi için İsviçre'ye gönderildi.FIFA Sağlık Birimi yöneticisi Jiri Dvorak, "Çeşitli Latin

Dünya Kupası öncesi tüm futbolculara test

Brezilya'da 12 Haziran'da başlayacak FIFA Dünya Kupası'nda yer alacak tüm futbolcuların Güney Amerika'daki bir laboratuvarda tutulan kan ve idrar numuneleri, doping testi için İsviçre'ye gönderildi.

FIFA Sağlık Birimi yöneticisi Jiri Dvorak, "Çeşitli Latin Amerika ülkelerinden topladığımız numunelerin 750 örneklik ilk bölümü, 33 saatte İsviçre'ye vardı. Tüm örnekler, yolculuk sırasında ısıyı belli seviyede tutmaya yarayan özel soğutucu kutular sayesinde yerine sağlıklı bir şekilde ulaştı" dedi.

FIFA ile Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA) ortaklaşa yürüttüğü çalışmada, Lozan'daki laboratuvara gönderilen numunelerin sonuçları, gelecek hafta başlayacak turnuva öncesine yetiştirilmeye çalışılacak.

WADA, üst üste gerçekleşen hatalı ölçümler nedeniyle Rio de Janeiro'daki laboratuvarın akreditasyonunu iptal ettiği için numuneler, Lozan'daki laboratuvarda kontrol ediliyor. Örnekler, Dünya Kupası finallerine katılacak 736 futbolcunun kan ve idrar örneklerinden oluşuyor. Turnuva boyunca her maçta takımlardan rastgele 2 oyuncu seçilip doping testine alınacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor