Dünya Kupası maçları nasıl izlenecek?

2014 Dünya Kupası bu gece 23.00'te oynanacak Brezilya-Hırvatistan maçıyla başlıyor. Tüm maçlar TRT ekranlarından canlı olarak yayınlanacak ancak uluslararası yayıncılık sözleşmeleri gereği, TRT uydudaki yayınlarına şifre koymak zorunda. Hemen hemen her or

Dünya Kupası maçları nasıl izlenecek?
2014 Dünya Kupası bu gece 23.00'te oynanacak Brezilya-Hırvatistan maçıyla başlıyor.
 
Tüm maçlar TRT ekranlarından canlı olarak yayınlanacak ancak uluslararası yayıncılık sözleşmeleri gereği, TRT uydudaki yayınlarına şifre koymak zorunda.
 
Hemen hemen her organizasyonda benzer durumlarla karşılaşılıyor ama aslında sadece TRT değil, diğer ulusal kanallar da şifreyi keyfen koymuyor. Çünkü uydu aracılığıyla yurt dışından izlenme imkanı doğuyor ve kanallar, sadece Türkiye sınırlarını içeren yayın haklarına sahip oldukları için, çok ciddi cezalarla karşılaşabilir ve hatta yayın lisansları tehlikeye girebilir.
 
Peki futbolseverler Dünya Kupası maçlarını TRT ekranlarından nasıl izleyecek?
TRT'nin Batı paketinde (Frekans: 11919 V - SR: 24444) maçlar şifresiz. Doğu paketinde ise şifre olacak.
 
Biss şifresi 100000000000 girilerek, doğu paketinden de izlenebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor