Dünya futboluna Türk hocalar damga vurdu!

Yurt dışındaki 24 farklı futbol liginde 15 Türk teknik direktör, 1 antrenör, 9 yardımcı antrenör, 4 yönetici, bir de gözlemci bulunuyor.Almanya'daki 15 farklı ligde 8 teknik adam, 1 antrenör, 8 yardımcı antrenör, 1 gözlemci, 4 yönetici, 5 de danışman göre

Dünya futboluna Türk hocalar damga vurdu!

Yurt dışındaki 24 farklı futbol liginde 15 Türk teknik direktör, 1 antrenör, 9 yardımcı antrenör, 4 yönetici, bir de gözlemci bulunuyor.

Almanya'daki 15 farklı ligde 8 teknik adam, 1 antrenör, 8 yardımcı antrenör, 1 gözlemci, 4 yönetici, 5 de danışman görevinde Türk vatandaşı var. Tayfun Korkut'un teknik direktörlüğünü yaptığı Bundesliga ekiplerinden Hannover 96, 19 maçta topladığı 24 puanla ligde 10. sırada yer alıyor.

Alman liglerinden sonra en fazla Türk teknik direktörün çalıştığı lig, Azerbaycan Premier Ligi. Mustafa Denizli'nin çalıştırdığı Hazar Lenkeran 25 puanla 7. sırada, Güvenç Kurtar'ın yönetimindeki Ravan Bakü 9 puanla 9. sırada yer alıyor.

UYGUN'UN TAKIMI 8. SIRADA

Katar Birinci Ligi'nde Bülent Uygun'un takımı Umm Salal, 23 puanla liderin 17 puan gerisinde 8. sırada bulunuyor. Engin Fırat'ın teknik direktörlüğünü yaptığı İran Birinci Lig ekiplerinden Saipa Teheran da 31 puanla ligde 8. sırada yer alıyor.

Makedonya Birinci Lig takımlarından Bregalnica Strip takımının teknik direktörlüğünü ise Ali Güneş yapıyor. Tecrübeli teknik adamın takımı, 19 maçta topladığı 22 puanla 9. sırada kendine yer buldu.

Naci Şensoy'un çalıştırdığı Arnavutluk Süper Lig takımlarından Kukesi, 26 puanla 5. sırada bulunuyor.

RUSYA'NIN GENÇ FUTBOLCULARI GENÇ'E EMANET

Hakan Karaosman da Avusturya 1. Lig ekiplerinden Austria Lustenau takımında yardımcı antrenörlüğü yapıyor. Rusya 1. Lig takımlarından Anji Mahaçkale takımının genç futbolcuları da Fuat Usta'ya emanet edildi. Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen'de de Metin Öztunalı, gözlemci olarak görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler