Dünya devi kulüp satıldı

Futbol devi 740 milyon Euro'ya satıldı.

Dünya devi kulüp satıldı
İtalya'nın köklü kulüplerinden AC Milan'ın 740 milyon Euro karşılığında Çinli bir konsorsiyuma satıldığı resmen duyuruldu.

Eski başbakanlardan Silvio Berlusconi'nin 30 yıldır elinde bulundurduğu kulübün satışı konusunda Çinli bir grupla anlaşmaya varıldığı Nisan ayında açıklanmıştı. Ancak bu grubun hangisi olduğuna dair çeşitli iddialar ortaya atılmasına rağmen adı bugüne kadar gizli tutulmuştu.

Berlusconi'nin şirketi Fininvest'ten AC Milan'ın yüzde 99,93'ünü satın aldığı açıklanan söz konusu grubun, bugüne kadar kulübün talipleri arasında adı hiç anılmayan Yonghong Li yönetimindeki Sino-Europe Investment Management Changxing olduğunun ortaya çıkması da bir sürpriz olarak niteleniyor. 

Konsorsiyumun, kırmızı-siyahlı kulübün mevcut borcu olan 220 milyon Euro'yu ödemeyi ve 3 yıl içinde Milan'a 350 milyon Euro harcamayı da kabul ettiği aktarılan bilgiler arasında.

Çinli grubun, bugün imzalanan sözleşme karşılığında 15 milyon Euro'sunu hemen, kalanını ise 35 gün içinde olmak üzere satış bedelinin 100 milyon Euro'sunu nakit ödeyeceği belirtildi.

Geçen ay yaptığı açıklamada, 1986'da satın aldığı kulübüyle son 4 yıldır ilgilenemediğini söyleyen Berlusconi, "Şimdi bu 30 yıllık dönemi kapatmak istiyorum. Kulübün taraftarları bizim dönemimizde 28 kupa zaferi yaşadı" demişti.

Mali sıkıntı nedeniyle uzun süredir adından söz ettiren transferler gerçekleştiremeyen AC Milan, İtalya Serie A'da geçtiğimiz sezonu 57 puanla 7'nci sırada tamamlamıştı.

1899 yılında kurulan Milan, Serie A'yı 18 kez liderlikle bitirirken, 5 İtalya Kupası, 6 İtalya Süper Kupası, 7 Şampiyon Kulüpler ve Şampiyonlar Ligi Kupası, 2 Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 5 UEFA Kupası, 3 Kıtalararası Kupa ve 1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nın da sahibi.

Öte yandan, milli oyuncu Caner Erkin'in de forma giydiği Inter de Haziran'da Çinlilere satılmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler