Dua ettiler akşam deprem oldu

Kütahya'nın Simav ilçesinde 2009 yılından beri yaklaşık 30 bin irili ufaklı deprem yaşayan vatandaşlar, deprem duasına çıktı.Şehrin en yüksek noktalarından biri olan Karşıyaka Tepesi'nde toplanan vatandaşlar el ele tutuşarak ezan okudu, tekbir ve salavat

Dua ettiler akşam deprem oldu

Kütahya'nın Simav ilçesinde 2009 yılından beri yaklaşık 30 bin irili ufaklı deprem yaşayan vatandaşlar, deprem duasına çıktı.

Şehrin en yüksek noktalarından biri olan Karşıyaka Tepesi'nde toplanan vatandaşlar el ele tutuşarak ezan okudu, tekbir ve salavat getirdi. Yüzlerce kişinin 'Deprem olmasın' diye el açtığı dua yaklaşık bir saat sürdü. Kalabalık daha sonra yaşadıkları evlere ve çadırlara döndü.

Duaya katılanlardan Abdullah Güngör, "Bu tür dualar, afetlerin kalkması ve gitmesinden daha ziyade, duanın vaktinin geldiğine işarettir. Burada insanlar bir araya geldi, yılda 20-30 binleri bulan depremlerin Simav'ın başından gitmesi için yakardı" dedi. 

 

GEÇEN HAFTA YENİDEN 

Simav'da 19 Mayıs 2011'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 1 kişi ölmüş, 122 kişi yaralanmıştı. Depremde bin 619 bina ağır, 814 bina orta, 7 bin 300 bina da hafif derecede hasar görmüştü. Sarsıntıların kesilmediği Kütahya geçen haftayı çok 'hareketli' geçirdi. Hisarcık ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem halkı sokağa döktü. Bu depremi izleyen 15 saatte merkez üsleri Simav'a bağlı Şenköy, Kalkan, Naşa beldeleri ile Taşlık, İnlice, Söğüt, Karacaören, Başkonak, Ahlatlıçeşme, Yağmurlar ve Sarıçam köyleri olan ve 2.0 ile 4.7 arasındaki büyüklüklerde değişen 122 artçı sarsıntı meydana geldi. Artçılardan 4'ünün büyüklüğü 4'ün üzerinde ölçüldü. 

 

BİR DEPREM DAHA 

Korkuyla kendilerini evlerinden atan vatandaşların büyük bölümü geceyi parklarda ve otomobillerde geçirdi. Bazıları ise çadır kurdu. Depremden hemen sonra Simav'a 4 kilometre mesafedeki Yeşilköy beldesi üzerinde aniden gaz bulutu oluştuğu ve 40 dakika süreyle kaldığı öne sürüldü. Akşam 20.49'da Simav, merkez üssü İnlice köyü olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Herhangi can ve mal kaybının olmadığı deprem Emet, Hisarcık, Şaphane ve Pazarlar ilçelerinde hissedildi. Deprem paniğe neden oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler