Dostluk bozulmasın

Giresunspor Pazar günü Çaykur Rizespor’la oynayacağı karşılaşma öncesi Giresunspor Yönetim Kurulu’ndan centilmenlik çağrısında bulundu.Yapılan açıklamada “Bu karşılaşma Giresunspor için Bank Asya 1. Lig'e tutunma adına ne denli önemliyse, rakibimiz için d

Dostluk bozulmasın

Giresunspor Pazar günü Çaykur Rizespor’la oynayacağı karşılaşma öncesi Giresunspor Yönetim Kurulu’ndan centilmenlik çağrısında bulundu.

Yapılan açıklamada “Bu karşılaşma Giresunspor için Bank Asya 1. Lig'e tutunma adına ne denli önemliyse, rakibimiz için de Süper Lig yolunda büyük değer taşıyor. Futbolun güzelliği de işte burada saklı. Amaçlar ayrı ama hedefler 3 puan. Bu açıdan 3 puana ulaşmak için hem takımımız hem de Ç.Rizespor saha içinde önemli mücadele verecektir.

 

Ancak işaret ettiğimiz gibi bu mücadelenin saha içinde kalması en büyük dileğimizdir. Doğu Karadeniz’in iki şirin ve güzel ilinin karşılaşmaları bir şölen niteliğinde geçmeli, kaybeden kazananı alkışlamalı, ev sahibi misafirini en güzel şekilde ağırlamalıdır. Nitekim bu konuda Giresun’da oynanan Çaykur Rizespor maçlarında ev sahipliğini en iyi şekilde yapmaya çalıştık.

 

Futbolun temel işlevlerinden biri şehirlerin birbirleri arasında dostluk köprüsü oluşturmasına aracılık etmektir. Ancak ne gariptir ki bu ülke için omuz omuza savaşan, ayrıca bölgede aynı havayı teneffüs eden, aynı yağmurda ıslanan iki şehir arasında sporun ruhuna yakışmayan bir çekişme yaşanmaktadır. 'Gün bugündür' diyerek, sporun barış, dostluk ve kardeşlik olduğunu ortaya koymalı, herkese örnek oluşturacak bir Giresun-Rize kardeşliğini tesis etmeliyiz.

 

Hatta önümüzdeki yıldan itibaren her iki takım seyircisinin maçları izlemesi adına bir mutabakat yapılmalıdır. Biz Giresunspor olarak olumsuz tablonun ortadan kalkması adına üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Eminiz ki Çaykur Rizesporlu yöneticiler ve Rize camiası da bu durumdan son derece rahatsızdır“ ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor