Dopingi Türkiye'den aldım

 Doping etkisi yapan ilacı Antalya'da bir eczaneden aldığını açıklayan atlet, "Türkiye gibi fakir ülkelerden bu tür ilaçları, reçetesiz almak çok kolay" dedi.  2012 Londra Olimpiyat Oyunları öncesi Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) tarafından yapılan testle

Dopingi Türkiye'den aldım

 

Doping etkisi yapan ilacı Antalya'da bir eczaneden aldığını açıklayan atlet, "Türkiye gibi fakir ülkelerden bu tür ilaçları, reçetesiz almak çok kolay" dedi. 

 

2012 Londra Olimpiyat Oyunları öncesi Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) tarafından yapılan testler sonucunda doping aldığı belirlenince İtalya Olimpiyat Takımı kadrosundan çıkarılan Alex Schwazer, bir basın toplantısı düzenleyerek, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Bolzano kentinde gerçekleştirilen toplantı boyunca sık sık gözyaşlarına boğulan 28 yaşındaki atlet, "Benim için kolay anlar değil ama yaptığım hatayı anlatmak ve üzgün olduğumu söylemek için bugün sizin karşınıza çıktım. Çok utanıyorum ama artık normal hayatıma döneceğim için de mutluyum" dedi. 

 

İTALYA'DAN DOPİNG İLACI ALMAK ZOR 

 

Doping etkisi yapan Eritropoietin'i (EPO) nasıl elde ettiğini adım adım anlatan genç atlet, İtalya'dan bu tarz ilaçları reçetesiz satın alamayacağını gayet iyi bildiğinin altını çizerek, "İnternetten detaylıca araştırma yaptım. Daha fazla fakir olan ülkelere giderek, bu tarz ilaçları alırsanız göze batmıyor. Daha fazla para ödeyince problem etmiyorlar. 

 

Böylece geçen Eylül ayında Antalya'ya gittim. Döviz bürosundan 1500 Euro'yu (yaklaşık 3300 TL) Türk Lirasına çevirerek, bir eczaneye gittim. Reçete gerekmeden rahatça EPO'yu aldım ve İtalya'ya döndüm" diye konuştu. 

Çok zor ve parlak olmayan bir 3 yıl geçirdiğini ifade eden Schwazer, neden doping alma gereği duyduğunu ise, "Başarısız dönemin ardından üzerimde çok baskı oluştu. 2012 Avrupa Şampiyonası'ndan sonra kendimi çok iyi hissetmedim ve bu sporu bırakmaya karar verdim" diye açıkladı. 

 

Schwazer, antrenmanı da dahil kimsenin doping alma konusunda kendisine yardım etmediğinin de defalarca altını çizerek, "Bu kararı kendi kendime aldım ve her şeyi tek başıma yaptım" dedi. 

 

Schwazer, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda, 3:37:9 saatlik dereceyle rekor kırarak, altın madalyayı elde etmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler