Doğan Hakyemez çekildi!

   Eski milli basketbolcu Doğan Hakyemez, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı.Hakyemez, Rixos Downtown Otel'de düzenlendiği basın toplantısında son 1 yıldır basketbol için neler yapılabileceği konusunda çalışma

Doğan Hakyemez çekildi!

   Eski milli basketbolcu Doğan Hakyemez, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanlığı adaylığından çekildiğini açıkladı.

Hakyemez, Rixos Downtown Otel'de düzenlendiği basın toplantısında son 1 yıldır basketbol için neler yapılabileceği konusunda çalışma içinde olduğunu söyledi.

 

Arkadaşlarıyla yaptığı istişare sonucunda bu yıl yapılacak seçimlerde TBF Başkanlığı'na aday olmaya karar verdiğini ifade eden Hakyemez, ''20 yıl oyunculuk, 26 yıl da yöneticilik yaptım. Oyunculuk sırada 5 şampiyonluk yaşadım. 181 kez milli formayı giydim'' dedi.

 

Yöneticilik hayatında Ülker Spor'un kurulması ve şampiyon olması, Efes Pilsen'in Koraç Kupası şampiyonluğuna katkıları olduğunu anlatan Hakyemez, Milli takımdaki 12 yıllık yöneticiliğimde '12 Dev Adam' sloganının çıkması, Japonya'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda altıncılık gibi başarıların da içinde olduğunu kaydetti.

 

Bu süreçte edindiği tecrübelerle basketbolda gördüğü eksiklikleri gidermek için TBF Başkanlığı'na aday olduğuna işaret eden Hakyemez, şunları söyledi:

''Aday olmak için seçimlerde oy kullanacak 177 delegede 27'sinin sizi aday göstermesi gerekiyordu. Seçimlerde her delege, birkaç aday gösterebiliyordu. Nedense bu sene her delege bir aday göstermek zorunda kalınca, gösterilen aday formları da TBF'de toplandığı için haksızlık oldu.

Ben 15 oy topladım. 12 oy daha toplasaydım seçime girebiliyordum. Çünkü bu oylar federasyonda toplandığı zaman oradaki görevliler bu oyların kimler tarafından verildiğini görebiliyor. Bu durum olumsuzluklara neden olabilir. Bu durumdan dolayı 'Sizi TBF Başkanı olarak görmek istiyoruz ancak böyle bir çekinceden dolayı size oy veremiyoruz' diyenlerin sayısı 30'dur. Bu durumda ben üzülerek şu an itibarıyla 27 tane aday gösterme formu bulamadığım için seçimlerden çekilmek zorunda kalıyorum.''

 

Durumdan üzüntü duyduğunu dile getiren Hakyemez, gelecek nesillerin bu durumundan etkilenmemesi için Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bilgi gönderdiğini, ancak olumlu cevap alamadığını aktardı.

 

Değişik görevler yaparak basketbolun içinde olmaya devam edeceğine dikkati çeken Hakyemez, ''Başkanlık seçiminde çıkacak sonucun Türk basketboluna hayırlı olmasını diliyorum. Kırgınlık değil, üzüntüm var. İnsan her zaman dostlarını yanında görmek istiyor. Benim 2 dostum var. Öyle 10-15 yok. Bunu gördüm'' diye konuştu.

 

Hakyemez, bir gazetecinin ''hangi adayı desteleyeceksiniz?'' sorusunu, ''Ben çekildim, karşı tarafların icraatlarını görmek istiyorum'' şeklinde cevapladı.

 

-Milli Takım'da gençleştirme politikası-

Milli Takım formasına karşı bir ilgisizliğin olduğunu ifade eden Hakyemez, şöyle konuştu:

''Bu ilgisizlik son dönemlerde fazlaca olmaya başladı. Bunu gençleştirme kisvesi altında kapatmaya çalışıyorlar. Tabi ki Milli Takım gençleşecektir. Hidayet Türkoğlu, Kerem Tunçeri ve Ömer Onan'ın dinlenmek istemelerine yürekten katılıyorum. Ancak sonuç itibarıyla gençleştirilmek istenilen takımın içindeki Ömer Aşık, Enes Kanter ve Ersan İlyasova'yı Milli Takım'a getirememek, bunların izin istemesine karşı direnç göstermek büyük bir hata. Eleme maçlarında bu üç isim olsaydı, hiç sorun olmadan bitmişti.

Portekiz'e yenilmemek için çaba sarf ediyoruz. Hatta onu ve Çek Cumhuriyet'ini yenip üçüncülükten girmeye çalışıyoruz. Çekler'i 19 sayı farkla yenip ikinci olmak da kolay değil. Ama bu üç oyuncu olsaydı yüzde 100 girerdi. Eğer başkan olsaydım Milli Takım'ın ne kadar şerefli olduğunu herkesin beynine kazımak ilk işlerimden olacaktı.''

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor