Doğan: Güneş'in hamlesi süperdi

Trabzonspor ve Beşiktaş'ın eski Teknik Direktörü Ziya Doğan, Trabzonspor'un 2-1 galip geldiği Beşiktaş maçını yorumladı.Doğan, "Maçtan öncede söyledim. Kör bile olsa anlar. Fakat anlayamadılar. Schuster’in çıkaracağı takım çok önemli. Yani orta sahayı sağ

Doğan: Güneş'in hamlesi süperdi

Trabzonspor ve Beşiktaş'ın eski Teknik Direktörü Ziya Doğan, Trabzonspor'un 2-1 galip geldiği Beşiktaş maçını yorumladı.

Doğan, "Maçtan öncede söyledim. Kör bile olsa anlar. Fakat anlayamadılar. Schuster’in çıkaracağı takım çok önemli. Yani orta sahayı sağlama almadığın zaman maçı kazanma ihtimalin zayıftır. Beşiktaş, rakip 10 kişi kaldıktan sonra 2. yarı, forvet ağırlıklı oynamak istedi.  Ama ön liberonun birini çıkarıp Nobre’yi oyuna aldıktan sonra Guti’nin de gününde olmaması ve hiç koşmaması ile sahayı yanlamasına düşündüğümüzde 70 metrelik alan tek başına Necip’e kaldı.  Schuster’in forvet arkasına aldığı Nobre, o  bölgenin oyuncusu olmadığı için ne orta sahada ne de forvette vardı. Nobre ve Guti’nin sahada boşta olması ve iki kişinin bir kişilik işi yapması Beşiktaş’ın Trabzonspor’a karşı bir kişilik avantajını ortadan kaldırdı ve Beşiktaş bunun sıkıntısını yaşadı."

GÜNEŞ SÜPER BİR HAMLE YAPTI
"Daha sonra Şenol Güneş, çok süper bir hamle yaptı ve orta sahayı sağlamlaştırdı. Ceyhun’u oyuna alarak orta sahada eksik oyuncu dezavantajını ortadan kaldırdı. Forvet  arkasında oyuncu kullanmayarak sağ açık, sol açık ve forvet oyuncu düzeninde bir taktik uyguladı. Böylece Beşiktaş’ın beklerinin oyuna girmesini engelledi. Orta saha Trabzonspor’un eline geçtikten sonra Şenol Güneş, tekrar bir hamle yaparak hızlı bir oyuncu olan Burak’ı santrafor olarak oyuna aldı ve taktiğini değiştirmedi. Bunun sonucunda Necip ve İbrahim Toroman, Burak’ı tutmakta zorlandı. Nitekim Burak, bir pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kalarak penaltı tartışmaları yaşattı. Bir pozisyonda da atağı golle sonuçlandırdı"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor