Digitürk mahkemeye mi gidiyor?

Türk futbolu, şike soruşturması sebebiyle tarihinin en zor günlerini yaşarken, geçen hafta içinde daha büyük krizin eşiğinden dönüldüğü ortaya çıktı. Spor Toto Süper Lig'in yayıncı kuruluşu Digitürk, bu sezon büyük zarar ettiği gerekçesiyle Türkiye Futbol

Digitürk mahkemeye mi gidiyor?

Türk futbolu, şike soruşturması sebebiyle tarihinin en zor günlerini yaşarken, geçen hafta içinde daha büyük krizin eşiğinden dönüldüğü ortaya çıktı. Spor Toto Süper Lig'in yayıncı kuruluşu Digitürk, bu sezon büyük zarar ettiği gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu'nu mahkemeye verip ihaleyi sonlandırmak için harekete geçtiğini Kulüpler Birliği'ne bildirdi. Digitürk'ün sert çıkışı karşısında acil eylem planı hazırlayan Yıldırım Demirören başkanlığındaki Kulüpler Birliği, apar topar Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan randevu alarak kriz toplantısı yaptı.

Hafta içinde Ankara'da gerçekleşen buluşmada Digitürk'ün restini Spor Bakanı'na aktaran Demirören, Suat Kılıç'tan yardım istedi. Kulüpler Birliği'nin bu isteğine karşılık harekete geçen Bakan Kılıç, Digitürk Genel Müdürü Ertan Özerdem'le görüştü. Bakan Kılıç, Digitürk yönetimine, "Futbolumuz büyük bir kaos yaşıyor. Biz de futbola bünyemizdeki Spor Toto Teşkilatı vasıtasıyla yılda 125 milyon dolarlık kaynak aktarıyoruz. El birliğiyle bu krizi aşmalıyız. Mahkemeye gitmeyin ve sözleşmenizi feshetmeyin." çağrısında bulundu. 

Digitürk yetkilileri ise Bakan'ın bu çağrısına, "Bu yıl büyük zarar ediyoruz. Şu ana kadarki zararımız 100 milyon dolara yaklaştı. Biz de futbolun ayağa kalkmasından yanayız ama mağduriyetimizi gidermek için Kulüpler Birliği ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun harekete geçmesi lazım." karşılığını verdi. 

Bakan'ın arabuluculuk çabalarının ardından Kulüpler Birliği Vakfı hafta içi yaptığı tarihî toplantıda sadece Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Talimatı'nın 58. maddesinin değişmesi hususunu değil, Digitürk'ün mağduriyetinin giderilmesini de masaya yatırdı. Birlik, sözleşmesi 2014'te bitecek olan Digitürk'ün ihaleyi 2017'ye kadar sürdürmesi konusunda fikir birliğine vardı. Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören de toplantının ardından apar topar TFF'nin İstinye'deki binasına giderek Federasyon Başkanı M.Ali Aydınlar ile görüştü. Aydınlar'a Digitürk'ün restini ve mağduriyetini anlatan Demirören, sorunun çözülmesi için kulüplerin de Federasyon'un da üzerine düşeni yapması gerektiğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor