Devrimin yumruğu kalbine yenildi

 1972 Münih, 1976 Montreal ve 1980 Moskova olmak üzere, üst üste 3 olimpiyatta ağır sıklette altın madalyanın sahibi olan Stevenson'ın kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı.      Devrimin Yumruğu olarak anılan Stevenson, kariyeri boyunca çıktı

Devrimin yumruğu kalbine yenildi

 

1972 Münih, 1976 Montreal ve 1980 Moskova olmak üzere, üst üste 3 olimpiyatta ağır sıklette altın madalyanın sahibi olan Stevenson'ın kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı.     

 

Devrimin Yumruğu olarak anılan Stevenson, kariyeri boyunca çıktığı 321 maçtan 302'sini kazandı.

 

SPOR DÜNYASI YASTA

 

Spor otoriteleri tarafından tüm zamanların en iyi boksörleri arasında ilk sıralarda gösterilen Teofilo Stevenson'un ölümü spor dünyasını yasa boğarken, Kübalı boksör için ülkesinde özel törenler yapıldı.

 

PROFESYONEL OLMAK İSTEMEDİ

 

Stevenson dünyanın o dönemki en önemli ve ünlü boksörlerinden biri olurken, serbest boksör olarak ringde yer almadı, profesyonel boksörlük yapması için ABD’den gelen yüklü para tekliflerini reddetti.

 

Stevenson Olimpiyatlar, Dünya kupası, Panamerikan oyunları ve bölgesel turnuvalarda yer aldı.

 

Montreal’daki 76 Olimpiyat Oyunları’ndan sonra organizatörlerden gelen “5 milyon dolar karşılığında Muhammed Ali ile dövüş” teklifini reddeden Stevenson, profesyonel olmayı elinin tersiyle itmişti.

 

Hayatı boyunca Küba Devrimi’ne sadık kalan boks efsanesi, “8 milyon Kübalı’nın bana olan sevgisi, herhangi bir para birimiyle ölçülemez” şeklindeki sözüyle teklifleri geri çevirmişti.

 

Spordan aktif olarak emekli olduktan sonra antrenörlüğe başlayan Stevenson, Küba Boks Federasyonu’nda da asbaşkan olarak görev yapıyordu.

 

HALKIM İÇİN DÖVÜŞÜRÜM

 

Muhammed Ali ile yapacağı bir dostluk karsılaşması ABD tarafından engellendi. ESPN spor haber sitesinde yazan Brezilyalı gazeteci Lúcio de Castro Stevenson ile yaptığı bir görüşmeyi söyle aktardı:

 

“Ona kendisine teklif edilen ve geri çevirdiği dolarları hatırlayınca üzülüp üzülmediğini sordum. Bana ışıldayan gözleriyle şöyle yanıt verdi: Şimdi olsa tekrar aynı şeyi yapardım. Halkım için dövüşürdüm…”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler