Devrim gibi uygulamaya Platini engeli!

UEFA Başkanı Michel Platini, FIFA tarafından 2014 Dünya Kupası'nda uygulamaya konulmaya hazırlanılan gol çizgisi teknilojisinin çok pahalı olduğunu ve onun yerine gençlere yatırım yapmayı yeğlediğini belirtti.UEFA İcra Komitesi'nin Bulgaristan'ın başkenti

Devrim gibi uygulamaya Platini engeli!

UEFA Başkanı Michel Platini, FIFA tarafından 2014 Dünya Kupası'nda uygulamaya konulmaya hazırlanılan gol çizgisi teknilojisinin çok pahalı olduğunu ve onun yerine gençlere yatırım yapmayı yeğlediğini belirtti.

UEFA İcra Komitesi'nin Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da gerçekleştirdiği toplantı sona erdi.

Grand Hotel Sofia Oteli'ndeki İcra Komitesi'nin ardından UEFA Başkanı Michel Platini ve UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino basın toplantısı düzenleyerek alınan kararlara ilişkin bilgi verdi.

Gianni Infantino, UEFA'nın stadyumlarda ''ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadelesinin sürdüğünü'' belirterek, hakemlerin bu tür eylemleri göründüğünde önce uyarıda bulunmak kaydıyla maçları feshetmelerine kadar varabilecek kararları verebileceklerini söyledi.

Platini de futboldaki şike olaylarına karşı hiçbir tolerans gösterilmeyeceğini vurgulayarak, ''Gerek Bulgaristan, gerekse başka bir ülkede maçların maniple edildiğini öğrenirsek, bunu yapan ilgili kişi ömür boyu futboldan men edilecek, konuya karışan herkes en ağır cezaya çarptırılacak'' dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin Avrupa Ligi ile birleşmesi yönündeki görüşlere değinen Platini, ''Son yıllarda Avrupa Ligi'ni nasıl ıslah edebileceğimi düşündüm. Ancak şimdilik kesin hiçbir karar alamadık. Umarım karar bir sonraki toplantının yapılacağı Londra'da alınacaktır'' diye konuştu.

Michel Platini futboldaki fanatizm ve ırkçılık olaylarına ilişkin de, ''Futbol fanatiklerinin ırkçılık eylemlerine karşı tahammülümüz sıfır'' dedi.

"GOL ÇİZGİSİ TEKNOLOJİSİ GEREKSİZ"

UEFA Başkanı Michel Platini, FIFA tarafından 2014 Dünya Kupası'nda uygulamaya konulmaya hazırlanılan gol çizgisi teknilojisinin çok pahalı olduğunu ve onun yerine gençlere yatırım yapmayı yeğlediğini belirtti.

Bunun Şampiyonlar Ligi için büyük külfet olacağını dile getiren Platini, "Bunun için Avrupa'daki 280 stada bu teknilojinin gitmesi gerek ve bu gereksiz. Hakemin uzaklardan göremediği bir gol için para harcamaktansa gençlere yatırım yapmayı tercih ederim" diye konuştu.

Bu teknilojinin 54 milyon Euro tutacağını belirten Fransız futbol adamı, 40 yılda bir gerçekleşecek bir hatayı yok etmek için harcanacak bu paranın çok olduğu fikrini savundu.

Şampiyonlar Ligi'ndeki hakem performanslarından ve 5 hakemli sistemden çok memnun olduğunu dile getiren Platini, "Hemen hemen hiçbir hataya rastlamadım, hakemler sahada olan her şeyi büyük ölçüde fark etti" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor