Derdimiz sadece kupa değil

Şike süreci ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, "UEFA Fenerbahçe'ye 2+1 Beşiktaş'a 1 sezon Avrupa kupalarından men cezası verdi. Tahkime baş vurdular. UEFA Tahkim Kurulu da 2 ve 1 olarak cezaları onadı. Bu noktadan sonra başvuracakları tek yer CAS'tı

Derdimiz sadece kupa değil

Şike süreci ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, "UEFA Fenerbahçe'ye 2+1 Beşiktaş'a 1 sezon Avrupa kupalarından men cezası verdi. Tahkime baş vurdular. UEFA Tahkim Kurulu da 2 ve 1 olarak cezaları onadı. Bu noktadan sonra başvuracakları tek yer CAS'tı. Apar topar CAS'a gittiler. Böyle bir süreç yaşandı. Büyük ihtimalle bunlar ilk turu oynarken ya da bitirdikten sonra, CAS'ta sonucu açıklayacak ve bunların hak ettiği cezayı verecek diye düşünüyorum" dedi.

"SUÇU KESİNLEŞEN İNSANLARI HALA FUTBOLDAN MEN EDEMİYORUZ"

Avrupa'da ve Türkiye'de şikeye dair çok büyük farklılar olduğuna dikkat çeken Alaattin Hatayoğlu, " Orduspor'u geçen sezon çalıştıran Hector Cuper kendi ülkesinde şikeden yargılandığı için ülkesinde ve Avrupa ülkelerinde görev alamadı. Mahkemesi devam ediyor diye. Kaldı ki mahkeme sonucunda da şike yapmadığı ortaya çıkmıştı. Bizde ise kulüp başkanları Mecnun Odyakmaz ve Aziz Yıldırım'ın mahkeme kararı ile şike yaptığı somut bir şekilde ortada. Fenerbahçe ve Başiktaş'ın cezalarını da zaten UEFA ve tahkim onayladı. Teknik direktör Bülent Uygun'unda şike yaptığı ortada ve bu kişiler hala ülkemizde takım çalıştırıyor ve kulüp yönetiyorlar. Her şeyi Avrupa Birliği adı altına örnek aldığımız şu dönemde, Avrupa'nın ahlaki bulmadığı küçük gözüken olaylarda biz suçu kesinleşen insanları hala futboldan men edemiyoruz. Avrupa ise yargılanma aşamasında ceza alıp alamayacağı belli olamayan kişilere iş vermiyor" şeklinde konuştu.

"SPOR BAKANI ACİLEN TÜRK FUTBOLUNA EL ATMALI"

Spor Bakan Suat Kılıç'ın Türk futboluna el atması gerektiğini söyleyen Hatayoğlu, "Spor bakanı acilen Türk futboluna el atmalı. Suçlu olanlara cezası verilmeli. Bizim derdimiz sadece kupa değil adalet yerini bulsun. Trabzonspor şike yapsaydı acımasızca cezasını alırdı. Biz bundan gocunmazdık. Eğer Trabzonspor böyle olayların içine girseydi" diye konuştu.

"DERRY CİTY'İ RÖVANŞTA DA GOLLERLE YENECEĞİZ"

Trabzonspor'un geçtiğimiz gün oynadığı UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçı olan Derry City karşılaşmasını da değerlendiren, Trabzonsporlular Derneği Başkanı Alaattin Hatayoğlu, "Son yıllarda Avni Aker'de görmediğimiz bir taraftar kitlesi vardı. Taraftarlarımız stadı tıklım tıklım doldurdular. Müthiş bir ambiyans vardı. 4-2'lik galibiyeti yaşamak oldukça güzel. Rövanşta da gene gollü bir galibiyet alarak turu geçeceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"MALOUDA'NIN ÖNEMLİ İŞLER YAPACAĞINI BİLİYORUM"

Trabzonspor'un yeni transferi Fransız futbolcu Florent Malouda'yı da değerlendiren Hatayoğlu, "33 yaş sorundu ama Galatasaray'da Grogba'yı o yaşta getirdi. Baktığımız zaman kalite olarak ikisi de aynı olan futbolcular. Kendini kanıtlamış, takımda lider vasfını ortaya çıkarabilecek bir futbolcu. İki yıllık bir sözleşmemiz var önemli işler yapacağını biliyorum. Mevcut yönetimi de ele alırsak çok ciddi bir borçla yönetimi devraldılar. Elinde 12 yabancı oyuncu var. Yönetimin işi zor. Takım yabancı futbolu enkazına dönüşmüş durumda. Trabzonspor bunlardan kurtulmanın yolunu arıyor. Trabzonspor elindeki 33 futbolcunun en az 8-10 tanesinden kurtulmalı ki transfer için yer açılsın. Özellikle 1461 Trabzon takımının altyapısından gelen futbolcuların yer bulabilsin" açıklamasında bulundu.

"MUSTAFA REŞİT AKÇAY DERRY CİTY MAÇINDA ÖZLEDİĞİMİZ TRABZONSPOR'U BİZE GÖSTERDİ"

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay'a övgüler yağdıran Hatayoğlu, "Hocamız Trabzonsporlu. Yıllardır alt yapılarda, değişik Anadolu takımlarını yönetti. 1461 Trabzon takımında gündeme oturdu. Bugün de hak ettiği gibi Trabzonspor teknik direktörü oldu. Futbolu bilen biri. Derry City maçında elindeki kadroyla özlediğimiz Trabzonspor'u bize gösterdi" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler