Denizli:"Kısa zamanda büyük işler başardık"

PTT 1'inci Ligi'nin bitimine 2 hafta kala Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Çaykur Rizespor'un Teknik Direktörü Mustafa Denizli, kısa zamanda büyük işler başardıklarını anlattı. Denizli, "İlk şampiyonluğumu çeyrek asır önce yaşadım ama bu şamp

Denizli:"Kısa zamanda büyük işler başardık"
PTT 1'inci Ligi'nin bitimine 2 hafta kala Spor Toto Süper Lig'e yükselmeyi garantileyen Çaykur Rizespor'un Teknik Direktörü Mustafa Denizli, kısa zamanda büyük işler başardıklarını anlattı.
 
Denizli, "İlk şampiyonluğumu çeyrek asır önce yaşadım ama bu şampiyonluk da benim için bir ilk oldu. Son derece farklı hislerimin olduğu bir şampiyonluğu yaşıyorum" dedi. 
 
Devre arasında geldiği takımın başında kısa dönemde hem teknik kadro hem de futbolcu kadrosu oluşturmaya çalıştığını ifade eden Denizli, futbolcu yapısına yeni takviyeler yaptıklarını söyledi. Rizespor' da yapılacakları saha içinde ve dışında asgariden alıp azamiye nasıl çıkartabilecekleri düşüncesi içerisinde çalıştıklarını anlatan Denizli, "Bunun planlamasını yaptık. İşe takım olma yolundan başlayıp sosyal yaşam alana kadar her şeyi paylaşarak birlikteliği sağladık. Bütün bunlara çok çabuk uyum sağlayan bir futbolcu kadromuz oldu" diye konuştu. 
 
"GÜVENEREK VE İNANARAK GELDİM" 
 
Çaykur Rizepor'a güvenerek ve inanarak geldiğini ifade eden Denizli, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Güven, inanç ve heyecanı karşıdan da gördük. Şehrin heyecanı her geçen gün biraz daha arttı. Tam istediğim noktaya gelmedi ama en azından geriye gitmedi. Hep ileriye gitti. Tüm bunlar şehir ve takım için artı puanlar oldu. Çaykur Rizespor'a niçin geldiğimi biliyordum. Bildiğim şeyi oyuncularımla birlikte gerçekleştirdim. İstediğimizi başardık. Bu büyük bir keyif. Lig'in bitimine 2 maç kala Süper Lig'e çıkmayı garantiledik. İşimizi bitirmiş olmak bize bir rahatlık getirdi. Ama sezon henüz bitmedi. Sezon sonunda da ligin zirvesinde yer almak istiyoruz. Bu bizim için son derece önemli." 
 
"MÜCADELECİ GÖRÜNTÜ VERMELİYİZ" 
 
Futbolcularına sürekli bunu anlatmaya çalıştığını ifade eden Denizli, "İşimizi geçen hafta bitirmiş bir görüntü asla sergilemeyiz. İki maçımız var. Bu maçların sonucu ne olur bilemem. Ancak Rizespor gibi mücadele etmek mecburiyetindeyiz. Bunu yapacağız, yapınca da zaten ligi düşündüğümüz yerde tamamlayacağız" dedi. 
 
"BEN BİR YERDE VARSAM ORADA BİR YARIŞMANIN SÜRMESİ LAZIM" 
 
Çaykur Rizesopr'un bundan sonraki sürecini ve geleceğini başkan ve yöneticilerle oturup detaylı bir şekilde değerlendirmek mecburiyetinde olduklarını ifade eden Denizli şunları söyledi: 
 
" Rize'ye geldik, hedeflerimiz bitti düşüncesiyle hareket edemeyiz. Daha doğrusu ben asla yapmam. Bir yerde varsam orada bir heyecanın, bir yarışmanın mutlaka sürmesi lazım. Bunu sonunda başarırsın veya başaramazsın önemli değil. Bu yarışaı baştan pes edemeyiz. Bu ortamı yaratabilecek şartları mutlaka değerlendireceğiz. Bunun çeşitli gerekçeleri olacaktır. Mali boyutu olacaktır.
 
Sizi başarıya götürebilecek bir kadroyu burada ortaya çıkartabilir misiniz? Bu konunun değerlendirilmesi gerekiyor. Bütçe ne olacak? Bütçenin yanında getirebileceğiniz futbolcu profili buraya uyum sağlayabilir mi? Mutlu olabilir mi? Bunlara ortaya koymadan bir program yapamayız. Son derece seçici hareket etmek durumundayız. Gelecek futbolcu profilinde bunların hepsi değerlendirilecek. Bunun aksine bir görüntümüz yok. Gerekli çalışmaları yapacağız." 
 
"İLK ŞAMPİYONLUĞUMU ÇEYREK ASIR ÖNCE YAŞADIM" 
 
Çaykur Rizespor'a gelmesinde iki önemli nedeni olduğunu belirten Denizli, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Bunlardan biri bu şampiyonluğu bu ligde yaşayabilmek. Bu aklımın ve kalbimin bir tarafında kalmıştı. Futbol yaşamımda kendimi borçlu hissettiğim bir şey olmasın. Takım çok önemli değil. Bu ligde bunu yaşayabilmek önemliydi. Bu projelerimin Rize'yle gerçekleşebileceğini düşündüğüm için bu kararı verdim. Bu düşüncelerimde de yanılmadım.
 
Mutlaka yaşamak istediğin bir şampiyonluk olunca çok farklı oluyor. Ben o şampiyonlukları belki bulutların üzerinde uçarcasına kendimi hissederek kutladım. Çünkü bu bir ilkti. İlk şampiyonluğumu çeyrek asır önce yaşadım ama bu benim için bir ilk oldu. Hem beklenti hem de kendi hedefim açısından son derece farklı hislerimin olduğu bir şampiyonluğu yaşıyorum." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor