"Deniz Çoban Yanlış Yaptı"

Merkez Hakem Kurlu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçı sonrası canlı yayında özür dileyen Deniz Çoban'ın yanlış yaptığını söyledi. Merkez Hakem Kurlu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, yayıncı kuruluşta katıldığı programda açıklamalarda bulu

"Deniz Çoban Yanlış Yaptı"

Merkez Hakem Kurlu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçı sonrası canlı yayında özür dileyen Deniz Çoban'ın yanlış yaptığını söyledi.

Merkez Hakem Kurlu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, yayıncı kuruluşta katıldığı programda açıklamalarda bulundu. Müftüoğlu, Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçı sonrası canlı yayında özür dileyen hakem Deniz Çoban'ın yanlış bir harekette bulunduğunu belirterek, "Biz arkasında durduk. Deniz'i maçtan sonra 3 kez ardım, o telefona bakmadı. Deniz kararını vermiş, saygı duydum. Deniz sevdiğimiz bir kardeşimiz. Başarılı bir hakem. Bu yıl da iyi bir performans yakalama dönemindeydi. Maçtan sonra ona ulaşmaya çalıştım ama o kararını vermişti. Deniz Çoban yanlış yaptı. Bunu kabul ediyoruz. Çünkü hakemler hatalar yapıyor ama çıkıp da kamuoyu önünde özür dilemesi, kurallara uygun değil. Biz bu yönde onu eleştirdik. İnsani yönde değil" dedi.

"HALİS ÖZKAHYA'YI TEKRAR BEŞİKTAŞ- FENERABAHÇE MAÇINA ATAYABİLİRİZ"

Beşiktaş- Fenerabahçe derbi maçını yöneten Halis Özkahya'nın daha önceki maçlarda Beşiktaşlı 3 oyuncuyu attığı yönündeki soru üzerine MHK Başkanı Müftüoğlu, "Halis, UEFA'nın elit kadroda düşündüğü önemli bir hakem. Elite aday bir hakemin geçmişe rağmen bu maçlara atanması da normal. Ölçüt; önceki maçlarda oyucuların atılması değil. Biz her zaman en doğru hakemi atamayı istiyoruz. Halis Özkahya'yı tekrar bir Beşiktaş- Fenerabahçe maçına da atayabiliriz" şeklinde konuştu.

"GENÇ VE YETENEKLİ HAKEMLERE GÖREV VERMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Üst klasman hakem sayısının 38'den 22'ye düşeceğini anlatan Müftüoğlu, "Ekibim, Türkiye'deki hakemlerin bütün sorunlarını çözecek kapasitede. Genç ve yetenekli hakemlere görev vermeye çalışıyoruz. Pazartesi günü atamalarımızı yapıyoruz. Bütün liglerde maçları yönetecek hakemler belli oluyor. Genç ve tecrübeli hakemleri harmanlamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki sezon üst klasman hakem sayısı 38'den 22'ye düşecek" diye konuştu.

"FORMDA HAKEM İSTİYORUZ"

Hakem atamalarında titiz davrandıklarını aktaran MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, "Atamalarda özneli davranmaya çalışıyoruz. Hakemin son 2 maçındaki durumuna bakarak atıyoruz. Formda hakem istiyoruz. Prensiplerimiz doğrultusunda atamaları yapıyoruz. Bir hakeme haftada 2 maç vermiyoruz. Hakemlerle bire bir oturup konuşuyoruz. Değerlendirmeleri yapıyoruz. Her hakem müsabakadan sonra beni arıyor ve performansıyla ilgili konuşuyoruz. Uyarılarımı yapıyorum. Her maçı kaydedip tekrar izliyoruz ve hakemlerle yapmaları gerekenler hususunda konuşuyoruz" açıklamasında bulundu.

"HERHANGİ BİR KURUMUN VEYA KİŞİNİN BİZE BİR ETKİSİ YOK"

Fatih Terim'in MHK, Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'nun bağımsız olması yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Kuddusi Müftüoğlu, "Zaten bağımsız çalışıyoruz. Herhangi bir kurumun veya kişinin bize bir etkisi yok" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler