Demirören'i Allah'a havale ediyorum

Beşiktaş'ın son kongresinde başkan adaylarından biri olan Nazmi Koca, UEFA'nın verdiği 1 yıl men cezasının ardından, eski başkan Yıldırım Demirören'e ateş püskürdü. Yıldırım Demirören'in Beşiktaş kulübünden ihracını isteyeceklerini belirterek konuşan Koca

Demirören'i Allah'a havale ediyorum

Beşiktaş'ın son kongresinde başkan adaylarından biri olan Nazmi Koca, UEFA'nın verdiği 1 yıl men cezasının ardından, eski başkan Yıldırım Demirören'e ateş püskürdü.

 

Yıldırım Demirören'in Beşiktaş kulübünden ihracını isteyeceklerini belirterek konuşan Koca, "Demirören Beşiktaş'ı içinden çıkılmaz bir duruma sokmuştur. 10 Haziran'da ki genel BJK Mali genel Kurul'da Beşiktaş eski başkanının görevi kötüye kullanmak suçundan disiplin kuruluna sevki için dilekçe vereceğiz" dedi.

 

Yıldırım Demirören'in bu son olayın ardından Beşiktaş Kongre Üyeliğinin de iptal edilmesi gerektiğini söyleyen Nazmi Koca, bu konu da ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını da da sözlerine ekledi.

 

Nazmi Koca, "Beşiktaş Demirören dönemi yüzünden UEFA'ya ifade veriyor, Demirören ortalıklarda görünmüyor. Burada yapması gereken şey gidip bu kendi yaptığı olayların savunmasını yapmaktı.

 

Ama söyleyecek bir sözü olmasa gerek gitme gereği duymamış. Kendisine ne diyeceğimi bilemiyorum Demirören'i Allah'a havale ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

DEMİRÖREN'İN TEPKİ ÇEKEN İCRAATLARI (!)

* 8 yıllık görev süresince tam 84 futbolcu transfer edildi.

 

* Del Bosque'yi gönderdi. Kulüp bu nedenle 7.9 milyon Euro tazminat ödedi.

 

* Göreve getirdiği birçok teknik direktöre "Arkandayız" dedi, kısa süre sonra hocaların görevlerine son verildi.

 

* Tabata'yı G.Antep'ten 8 milyon Euro'ya aldı, tribünlerin diline düştü.

 

* Mehmet Topuz'u F.Bahçe'ye kaptırdı, Nihat'ı aldı. Sonra Nihat'la davalık oldu.

 

* F.Bahçe derbisi sonrası "Sivas maçına PAF takımla çıkacağız" dedi, sözleri gerçekleşmedi.

 

* "Mustafa Denizli ve Samet Aybaba ben olduğum sürece kapıdan giremez" dedi, Denizli ile çifte kupa zaferi yaşadı.

 

* Matteo Ferrari, Demirören döneminde CAS'a gidip 7.7 milyon Euro'luk tazminat davası açtı.

 

* Kulübe verdiği parayı önce geri alacağını söyledi, sonra şartlı hibe ettiğini belirtti fakat 100 milyon TL için senet aldığı ortaya çıktı.

 

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ NELER KAYBETTİ?

UEFA Tahkim Kurulu'nun Beşiktaş'ı Avrupa Kupaları'ndan men etmesi öncelikli olarak kulübün itibarını zedeledi. Ekonomik anlamda ise hele hele yeni yönetimin borcu temizlemek için gece gündüz çalıştığı ortamda büyük bir zarara dönüştü. Peki maddi kayıp neler?

 

* UEFA'ya katılım payı 640 bin Euro

* Maç başına 360 bin Euro

* Her galibiyete 240 bin Euro

* Beraberliğe 120 bin Euro

* Havuz parası 7 milyon Euro (3 takım için)

* Hasılat, kombineler ve reklam geliri

 

NOT: Beşiktaş geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nden 8.5 milyon Euro almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor