Demirören'den kadın futbolcu açıklaması

 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, "Kadın futbolu maalesef Türkiye’de istediğimiz seviyede değil" dedi. TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü’nün başına Tolunay Kafkas’ın gelmesinin ardından kurulan Kadın Futbolu Müdürlüğü ile Türkiye

Demirören'den kadın futbolcu açıklaması

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, "Kadın futbolu maalesef Türkiye’de istediğimiz seviyede değil" dedi.
 
TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü’nün başına Tolunay Kafkas’ın gelmesinin ardından kurulan Kadın Futbolu Müdürlüğü ile Türkiye’de kadın futbolu sıkça telaffuz edilmeye başlandı.
 
Antalya’nın ev sahipliğinde bu yaz düzenlenen 19 Yaş Altı Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’yla da ülkede adını iyice duyuran kadın futbolu, FIFA ve UEFA’nın yürüttüğü çalışmalarla da Türkiye’de olduğu kadar tüm dünyada gelişmeye devam ediyor.
 
Yıldırım Demirören, Türkiye’de kadın futbolunun bulunduğu noktayla ilgili yaptığı açıklamada, kadın futbolunun son yıllarda dünyada atak yaptığına dikkati çekti.
 
Türk kadın futbolunun geliştirilmesi için Tolunay Kafkas’ın başkanlığında bir birimin çalışmalarını yürüttüğünü hatırlatan Demirören, ”Dünyada ve Avrupa’da anormal bir taraftar desteği ve takipçisi var. Fakat maalesef kadın futbolu Türkiye’de istediğimiz seviyede değil, Avrupa’nın çok gerisindeyiz” diye konuştu.
 
Yönetim kurulu toplantısında ”lige katılan takım sayısını artırmanın yollarını aradıklarını” ifade eden Demirören, ”Gerideyiz ama bu demek değil ki geride kalacağız. Muhakkak yakalayacağız, biraz zamana ihtiyacımız var” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor