Demirören'den bir garip hibe

Beşiktaş’ta 26 Şubat’taki mali kongrede alacaklarını şartlı olarak hibe ettiğini açıklayan Yıldırım Demirören’in üç gün önce 103 milyon TL’ye karşılık kulüpten senet aldığı ortaya çıktı.Demirören’in TFF başkanlığına aday olması sonucu Beşiktaş başkanlığın

Demirören'den bir garip hibe

Beşiktaş’ta 26 Şubat’taki mali kongrede alacaklarını şartlı olarak hibe ettiğini açıklayan Yıldırım Demirören’in üç gün önce 103 milyon TL’ye karşılık kulüpten senet aldığı ortaya çıktı.

Demirören’in TFF başkanlığına aday olması sonucu Beşiktaş başkanlığından istifa etmesinin ardından en çok konuşulan konu kulübün kendisine olan 103 milyon TL’lik borcunun ne olacağıydı. Başkan mali genel kurulda bu borcu hibe ettiğini açıklamıştı.

Yıldırım Demirören’in, 26 Şubat Pazar günü yapılan mali genel kuruldan üç gün önce 103 milyon TL’lik alacağına karşılık kulüpten senet aldığı ortaya çıktı. Senetlere, imza yetkisi bulunan iki yöneticinin imza attığı öğrenildi. 

“Getirdiler imzayı attım”
Senet olayı önceki gün diğer yöneticiler tarafından da duyuldu. Bazı isimler olaya tepki gösterdi. İmzayı atan yöneticilerden biri arkadaşlarından gelen tepki üzerine, “Ne yapayım? Getirdiler imzayı attım” dedi. Demirören parayı şartlı olarak hibe etti etmesine ama böylesine yüksek bir meblağı yeni seçilecek başkanın da vermesi imkansız. Bu durumda Demirören’in sözü de geçerliliğini yitirmiş olacak. Şu aşamada Demirören yönetimden aldığı senedin üzerine istediği tarihi koyabilir. Yeni yönetimden parasının ödenmesi talebinde de bulunabilir. Uzlaşma sağlanamadığı taktirde de senet üzerindeki tarihten itibaren yasal faiz işleyecek. Sonuç olarak, mali kongredeki konuşması kayıtlara geçse de Demirören şartlı hibesini, olası durumları da düşünerek garanti altına almış oldu.

Statta senet imzalatmıştı
Yıldırım Demirören’in senet olayı ilk değil... Başkan 2007’de Ankaragücü ile oynanan kupa maçının devre arasında kulübe verdiği 25 milyon dolarlık borç için karar defterini İnönü’ye getirtmiş ve yöneticilere “25 milyon dolar borca karşılık Demirören’e senet verilmesi” kararını imzalatmıştı. Başkanın bu tavrı “Kulüpteki geleceğini garanti görmediği için parasını sağlama alıyor” diye yorumlanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor