Demirören skandalı!

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören, yaptığı açıklamalarla kamuoyunu yanlış yönlendiriyor. Demirören'in laflarını TFF talimatları yalanlıyor.Haber61.Net Haber Merkezi'nin haberine göre; Dün kulüpler birliğinin yaptığı tarihi toplantının ardı

Demirören skandalı!

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören, yaptığı açıklamalarla kamuoyunu yanlış yönlendiriyor. Demirören'in laflarını TFF talimatları yalanlıyor.

Haber61.Net Haber Merkezi'nin haberine göre; Dün kulüpler birliğinin yaptığı tarihi toplantının ardından yaptığı çelişki dolu açıklamalar akıllara ya Yıldırım Demirören’in TFF Etik Kurulu talimatından haberi yok veyahutda konuyu başka boyutlara çekmeyi planlıyor şeklinde yorumlanmasına neden oldu.

Deneyimli hukukçu İstanbul Barosu avukatlarından hemşehrimiz Ergin Özşahin Yıldırım Demirören’in Etik Kurul Talimatnamesi ile çelişen yanlışlarını ortaya koyarken Kulüpler Birliği Vakfı başkanı Yıldırım Demirören’in "Savunma Hakkı Alınmadan Ceza Verilemez" şeklindeki açıklamasının Etik Kurul Talimatnamesinin 7 maddesine aykırı olduğunu ifade etti.

TALİMATLAR BAŞKA DEMİRÖREN BAŞKA DİYOR
TFF Yönetim Kurulu 2 Aralık 2009 tarihinde yürürlüğe sokmuş olduğu Etik Kurul Talimatnamesi ile ŞİKE ve TEŞVİK İNCELEMESİ yapma yetkisini ETİK KURULU'NA VERMİŞTİR.
Bu yetki Talimatname'nin oldukça açık 7'nci maddesi ile verilmiştir. Nitekim Talimatname'nin 7'nci maddesine göre; "TFF Yönetim Kurulu dosyayı tüm belgeleriyle birlikte Etik Kurulu'na sevkeder, Etik Kurul bağımsız olarak her türlü delili inceler, GEREKTİĞİNDE ilgilileri dinleyebilir, gerek görmezse dinlemez, rapor oluşturur ve oluşturduğu raporu TFF Yönetim Kurulu'na verir,

Bu rapor MÜTALAA niteliğindedir, Raporu alan yönetim kurulu rapordaki tespitlere göre, delilleri değerlendirmek suretiyle vicdani kanaatle karar verir." Etik Kurul raporundaki tespitler TFF Yönetim Kurulu'nun karar alması için yeterlidir.

Etik Kurul Raporu’na yani MÜTAALASI’na rağmen – MÜTALAA (: Bir sorunun çözümü için zihince tasarlanan, aranıp bulunan yol, fikir, düşünce ve oy manasını taşır)
TFF Başkanı M. Ali AYDINLAR, alınan ve alınmayan kararların gerekçelerini “Gizlilik kararının kalkmamış olması, savunmaların alınmamış olması, eldeki delillerin yetersiz olması nedeniyle vicdani kanaate varılamadığı,

ceza yargılamasındaki delillerin kendilerini bağlamayacağı” şeklinde açıklamıştır ki; bu gerekçelerin bir kısmı dayanaksız ve haksız olup, hukuken himaye göremez.

Devamı sayfa 2'de



Yine Demirören açıklamasında "Savunma Hakkı Alınmadan Ceza Verilemez" demekle hatalı beyanat verdi.

Neden mi? Çünkü; ne Etik Kurul ne de Yönetim kurulu savunma alamaz. Zaten şike ve teşvik incelemesinde kulüpler açısından sözlü savunma hakkı yoktur, olmadığı da Etik Kurul Talimatnamesi'nin 7. maddesinden açıkça anlaşılmaktadır. - talimatname uyarınca Etik Kurul gerek görürse dinler, Etik Kurul da savunma alamaz—KULÜPLER İÇİN SAVUNMA HAKKI; TFF YÖNETİM KURULU TARAFINDAN VERİLEN MÜSPET VEYA MENFİ KARARA KARŞI; TAHKİM KURULU’NA YAPILAN İTİRAZDA YAZILI OLARAK KULLANILIR. BAŞKA BİR YOL YOKTUR.

Şifahi SAVUNMA HAKKI; kişiler için geçerli olup, kişiler savunmasını PFDK'ya verir. Yani; PFDK kişilerin savunmasını almadan ceza veremez.

Hem Aydınlar hem de Demirören kamuoyunu yanlış yönlendirmektedirler"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor