Dava Yargıtay'a ne zaman...

Şike davasının temyiz için Yargıtay’a gitmesi 1 ile 2 ayı bulabilir Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Çağlayan Adliyesinde görülen davada yargılanan sanıklara verilen cezaların ardından Yargıtay süresi başlıyor. Temyiz için Yargıtay’a Gönderil

Dava Yargıtay'a ne zaman...

Şike davasının temyiz için Yargıtay’a gitmesi 1 ile 2 ayı bulabilir

 Özel Yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Çağlayan Adliyesinde görülen davada yargılanan sanıklara verilen cezaların ardından Yargıtay süresi başlıyor.

 

Temyiz için Yargıtay’a Gönderilecek dosya için Hakim Mehmet Ekinci  önce Gerekçeli Kararı yazacak. Ardından ceza alan sanıklara gereken tebligatlar yapacak

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK

 

Gerekçeli kararın yazılması en iyi ihtimalle 1-2 ay sürebilir. Gerekçeli kararın yazılmasının ardından  tüm sanıklara tebliğe gönderilir ve tebligat parçalarının geri dönmesi 1 ayı bulur. Bu işlemlerden sonra dosya Yargıtaya gider.  Dosya Muhtemelen Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne gönderilecektir. Dosya 9. Ceza Dairesi'ne ulaştıktan sonra Savcı inceleyip esas hakkında mütalaa verir ve o mütalaadan sonra Hakimler tarafından dosya incelemeye alınır ve 9. Ceza Dairesi Hakimlerince karar verilir.

Bu sürecin 1 ile 1,5 yıl olması kuvvetle muhtemeldir. Süre daha da uzayabilir.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor