D Smart Atağa geçti

 D Smart sert çıktı.Rekabet Kurulu'na gideriz!"TFF ile Kulüpler Birliği toplantısında televizyon yayınları hakkında alınan karar krize gebe...  Cuma günü Ankara'da gerçekleşen TFF-Kulüpler Birliği buluşmasında gündeme gelen konulardan biri de Digiturk anl

D Smart Atağa geçti

 D Smart sert çıktı.Rekabet Kurulu'na gideriz!"TFF ile Kulüpler Birliği toplantısında televizyon yayınları hakkında alınan karar krize gebe...

  Cuma günü Ankara'da gerçekleşen TFF-Kulüpler Birliği buluşmasında gündeme gelen konulardan biri de Digiturk anlaşmasıydı.

 Önceki günlerde, futbolda yaşanan şike davası krizi nedeniyle büyük zarar gördüğünü ifade eden ve sıkıntılarını dile getiren LİG TV yöneticileri ile kulüpler arasındaki görüşmelerde sözleşmenin uzatılması gündeme geldi.

 Süper Lig kulüplerinin Digiturk'un zararını telafi edebilmek maksadıyla şu an yürürlükte olan anlaşmayı ihalesiz olarak üç sezon için daha uzatmayı planladığı iddia ediliyor. Digiturk'ten haziran ayına kadar yapılacak ödemeleri şubatta ödemesini isteyen kulüplerin, bu durum gerçekleştiği takdirde yayın ihalesinin uzaması kararına imza atacakları öne sürülüyor. 

 D-SMART RAHATSIZ

 Bu yıl yürürlüğe giren ve bir yılı opsiyonlu olmak üzere beş sezon boyunca sürecek olan anlaşmanın ihalesiz olarak uzatılmak istenmesi iddiaları ortalığı karıştıracak gibi gözüküyor.

 Konu hakkında görüşlerini aldığımız D-Smart Spor Kanalları Direktörü Ali İsmet Ural, böyle bir gelişme yaşanması halinde hemen Rekabet Kurulu'na başvuracaklarını söyledi. Ural'ın açıklamaları şöyle:

 "REKABET KURUMU'NA BAŞVURURUZ"

"TFF'nin böyle bir uzatma kararı alma yetkisi yok. Böyle bir karar alınırsa anında Rekabet Kurulu'na başvururuz. Sadece biz değil, son ihalede Digiturk ile yarışan Türk Telekom da Rekabet Kurulu'na dava açarak bu kararın engellenmesini sağlar."

 "Federasyon'un bir sonraki sözleşme için haftada bir maçı açık kanalda yayınlama ve Avrupa'da antitekel yasaları nedeniyle uygulanmakta olan örnekler gibi yayın hakkını farklı dijital platformlar arasında dağıtma gibi planları varken böyle bir şey çok garip."

 "ÜÇ YILIN ÜZERİNE ÇIKILMAMALI"

"Zaten bu tip anlaşmaların 3 yılın üzerinde olması çok sağlıklı değil. Çünkü teknolojinin her an ilerlediği günümüzde 3 yıl sonra ne olacağını bilmeden yayın haklarını satmak mantıklı değil."

 "Fenerbahçe'nin düşürülmesi halinde Digiturk'un sözleşmeyi feshetmek istediği iddiaları var. TFF'nin Digiturk ile yaptığı sözleşmede 'Süper Lig 18 takımla oynanır' diye bir madde var. Federasyon'un yerine getirmekle sorumlu olduğu yükümlülük bu. Orada 'Süper Lig Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş'la oynanır' yazmıyor."

 "Ben bu kararın Digiturk'un Kulüpler Birliği'ne yaptığı baskıyla alınmak istendiğini düşünüyorum. Madem Digiturk bu işten zarar gördüğünü söylüyor; o zaman diğer yayıncılar da dahil olsun bu işe. Digiturk bize bir fiyat belirlesin, biz de onların adına futbol yayınlarını satalım. Böylelikle Digiturk'un bahsettiği açık kapatılabilir."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor