Cuper'den flaş İstiklal açıklaması

Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper, Spor Toto Süper Lig'ini çok çekişmeli ve kaliteli bulduğunu belirterek, "Türk futbol severler asla diğer liglere gıpta etmesin. Çünkü çok kaliteli bir ligleri var" dedi. Cuper, Türk futbolcularının Avrupalı futbolcu

Cuper'den flaş İstiklal açıklaması

Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper, Spor Toto Süper Lig'ini çok çekişmeli ve kaliteli bulduğunu belirterek, "Türk futbol severler asla diğer liglere gıpta etmesin. Çünkü çok kaliteli bir ligleri var" dedi.

 

Cuper, Türk futbolcularının Avrupalı futbolculardan yana hiçbir eksiği olmadığını da vurgulayarak, "Türk futbolcuların tek sorunu adaptasyon. Onun dışında hiçbir eksikleri yok. Yoksa her yerde rahat oynarlar" diye konuştu. 

 

Spor Toto Süper Lig'in oldukça çekişmeli ve kaliteli bulduğunu belirten Cuper, "Ben lig konusunda şöyle bir kıyaslama yaparım: Her ülkede aşağı yukarı dört tana büyük takım vardır. İlk dört takımı hariç tutarım.

Beşinciden itibaren en aşağıya kadar olan takımların kalitesine bakarım ve baktığım zaman bir İtalya ligi olsun, İspanya liginde olsun, beşinci sıradan aşağıya doğru giden takımlarla Türkiye liginde beşinci sırandan ve aşağıya doğru giden takım arasında hiçbir fark yok.

Türk futbol severler asla diğer liglere gıpta etmesin. Çünkü çok kaliteli bir ligleri var" açıklamasında bulundu. 

 

"Türklerde adaptasyon sorunu var" 

Türk futbolcularının yabancı oyunculardan geri kalır bir yanı bulunmadığını da vurgulayan Arjantinli teknik adam, "İnter ve Milan'da 3 tane Türk'ü çalıştırmış bir hoca olarak konuşuyorum; o zamanki oyuncularım çok yetenekliydi. Spor Toto Süper Lig'deki futbolcularda yetenek ve kalite var.

Avrupa'ya çok rahat oynayabilirler. Ancak tek eksikleri adaptasyon. Bunun dışında yetenek olarak ve kalite olarak Türk futbolcularının Avrupa futbolcularından hiçbir eksiği yok. Her yerde rahat oynarlar" ifadelerini kullandı. 

 

"İstiklal marşı beni şaşırttı" 

Cuper, her maç öncesi İstiklal Marşı okunmasına hem şaşırdığını hem de sevindiğini belirterek, şöyle konuştu: "Maçlardan önce İstiklal Marşı okunması beni çok şaşırttı. Ancak güzel bulduğum bir detay.

Çünkü insanların kendi ülkesini sevmesinden ve ülkesine sahip çıkmasından daha güzel bir sey olamaz bence. Daha önce çalıştığım Yunanistan, İspanya, Arjantin, İtalya'da böyle bir şey yoktu, ilk defa burada gördüm.

Düşünebiliyor musunuz, bir futbol maçı, rakip takımın taraftarları var, rakip oyuncular var ama her şey bir anda duruyor ve herkes tek bir ağızdan milli marş söylüyor. Bence çok güzel bir duygu" 

 

"Baklava doping oluyor" 

Taraftarların antrenmanlarda baklava-tatlı getirme geleneğini de çok sevdiğini belirten ünlü teknik adam, "Antrenmanlarda baklava getirilmesi ve ikram edilmesini güzel buldum.

Sadece baklava değil, her maça gitmeden önce tesislerden çıkarken bir grup taraftar bana çiçek verirler. Bu taraftarın, hocam biz seninleyiz, biz size ve takıma kalbimizi veriyoruz. Ama sizden de aynı karşılığı istiyoruz' anlamına geliyor. O yüzden de ben oyuncularımı her zaman zorluyorum.

Özellikle iç sahalarda çok başarılı maçlar yapıyoruz. Çünkü taraftarımızın çok büyük desteği oldu. Bundan dolayı oyuncuların kötü oynama şansı yok, en azından kötü mücadele etme şansı yok.

Futboldur bu, kazanılır kaybedilir ama en azından ben sahaya çıkan bütün oyuncularımdan terinin son damlasına kadar mücadele etmesini istiyorum" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler