Cüneyt Çakır'a hak veren olmadı.

   Selçuk Dereli Hakem kararıylaSabri’nin şutunda top ayağından sekerek eline gelen Alanzinho’nun pozisyonuna penaltı kararı verdi. İlk hakemliğe başlayanlara söylenen şey şudur; “Bir oyuncunun herhangi bir yerinden sekip eline gelen topta ihlal olmaz.” S

Cüneyt Çakır'a hak veren olmadı.

 

 

 

Selçuk Dereli 

Hakem kararıyla


Sabri’nin şutunda top ayağından sekerek eline gelen Alanzinho’nun pozisyonuna penaltı kararı verdi. İlk hakemliğe başlayanlara söylenen şey şudur; “Bir oyuncunun herhangi bir yerinden sekip eline gelen topta ihlal olmaz.”

 

Serdar Bali

Kimse ‘Şampiyon oldum’ demesin

Kuralları çok iyi bildiği söylenen ama benim hiç birzaman beğenmediğim ve açıkça söylediğim Cüneyt Çakır, hakemlik adına kuralları hiçe saydığı ve kartlarını kullanmadığı bir maç yönetti. Verdiği penaltı da tartışılır.

 

Ali Aydın 

Çakır tartışmaya açık kararlar verdi

 

82. dakikada penaltı kararı yoruma açıktı. Sabri topu ortaladığında kayarak gelen Alanzinho'nun sağ kolu doğal konumu dışında havadaydı. Ancak top Alanzinho'nun ayağına çarptıktan sonra eliyle temas etti. Verilebilir de verilmeyebilir de. Bu pozisyonda sarı kart göstermemek de doğruydu. 

 

90+2. dakikada Zokora'nın bilinçsizce vurduğu top kaleci Tolga'ya gitti. Bordo-Mavili kaleci de eliyle aldı. Bu pozisyonda geri pas yorumu yapılamazdı. Burak'ın gol attığı gol sonrası Fatih Terim'in hakem otoritesini sarsan aşırı itiraza kayıtsız kalınması yanlıştı. 

 

 

 

Ahmet Çakar 

Ne şiş yansın ne kebap!

 

Aynı Çakır maç başında hemen sarı kartlarına başvurdu. Eboue, Olcan, Engin, Zokora ve Emre Çolak art arda kartlar gördüler. Neredeyse ilk 20 dakikada görülen bu kartlardan sonra Çakır kartı kesti. Mesela ondan sonra Emre Çolak'ın atılması gerekiyordu, atılmadı. Terim'in kendisine ve yardımcı hakeme yaptığı sportmenlik dışı reaksiyonları gördüğü halde cezalandıramadı. Hele hele sarı kart gösterdikten sonra Eboue'nin hakemi kolundan çekip çevirmesi en az bir sarı kartlık hareket. 

 

Erman Toroğlu  

Çakır oyundan düştü

 

Hakem Cüneyt Çakır iyi miydi ve maçın seyrine tesir etti mi? Etti. Nasıl etti? Aynı pozisyonlarda bazen faul verdi, bazen vermedi. Burak'ın golünde ofsayt yok, Eboue bozuyor. Galatasaray'ın kazandığı penaltı, net penaltı. Cüneyt Çakır maçın sonunda öyle oyundan düştü ki, 10 metre mesafeden top taca çıkıyor. Kimden çıktığını 60 metre uzaktaki yardımcısına soruyor. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler