Cüneyt Çakır sahne alıyor

  Çakır'ın turnuvadaki ilk karşılaşması 11 Haziran Pazartesi günü EURO 2012'nin ev sahiplerinden Ukrayna ile İsveç'in D Grubu'ndaki mücadelesi 1 Temmuz'daki finale de ev sahipliği yapacak olan Kiev'deki Olympic Stadium'da TSİ 21.45'te başlayacak. 16 yıl a

Cüneyt Çakır sahne alıyor

 

 Çakır'ın turnuvadaki ilk karşılaşması 11 Haziran Pazartesi günü EURO 2012'nin ev sahiplerinden Ukrayna ile İsveç'in D Grubu'ndaki mücadelesi 1 Temmuz'daki finale de ev sahipliği yapacak olan Kiev'deki Olympic Stadium'da TSİ 21.45'te başlayacak.

 

16 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası'nda maç yönetecek ilk Türk hakemi olarak tarihe geçecek olan Cüneyt Çakır'ın bu karşılaşmada yardımcılıklarını FIFA kokartlı yardımcı hakemler Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. FIFA kokartlı hakemlerimiz Bülent Yıldırım ve Hüseyin Göçek de kale çizgilerinde görev alacak. Polonya Federasyonu'ndan Marcin Borski maçın dördüncü hakemi olurken Alman Herbert Fandel de gözlemcilik yapacak.

 

61 uluslararası maç yönetti

 

Spor Toto Süper Lig'in en fazla maç yöneten hakemi olan 36 yaşındaki Cüneyt Çakır'ın, ligdeki ilk maçı 29 Eylül 2001 tarihindeki Malatyaspor-Çaykur Rizespor maçı oldu.

 

2006 yılında FIFA kokartı takan Cüneyt Çakır, 1 yıl sonra Avrupa'nın yetenekli hakemlerinin davet edildiği mentör kursuna çağrıldı. Avusturya'da, 2007 yılında düzenlenen 19 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası finallerine davet edilen Cüneyt Çakır, bu turnuvada Fransa-Sırbistan ve İspanya-Portekiz arasında oynanan grup müsabakalarını yönetti.

 

İsveç'te, 2009 yılında düzenlenen 21 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası'nda İngiltere-İsveç arasındaki yarı final maçı dahil olmak üzere 3 müsabakada görev aldı. 2009-2010 sezonunda Fulham ile Hamburg arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçını da yönetme başarısı gösterdi.

 

2010-2011 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup maçlarında yönettiği Rubin Kazan-Barcelona maçıyla 10 yıl aradan sonra bir Türk hakem Şampiyonlar Ligi'nde görev aldı, hem de Cüneyt Çakır, Haziran 2011'de en üst kategori olan UEFA elit hakem kategorisine yükseltildi.

 

Kolombiya'da, 2011 yılında düzenlenen 20 Yaşaltı Dünya Kupası'nda görev alan Çakır, Portekiz-Fransa yarı final maçı, 1 çeyrek final ve 3 grup müsabakası olmak üzere toplam 5 müsabakada düdük çaldı.

 

Cüneyt Çakır, 2011-2012 sezonunda da 5'i Şampiyonlar Ligi maçı olmak üzere 9 uluslararası maç yönetti. Çakır'ın yönettiği maçlar arasında 24 Nisan'daki Barcelona-Chelsea Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş mücadelesi de bulunuyor. 

 

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev alan hakem Cüneyt Çakır'ı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) yöneticileri yarın yöneteceği ilk maçta yalnız bırakmayacak.

 

TFF'den yapılan açıklamada, FIFA kokartlı hakemlerden Cüneyt Çakır'ın Avrupa Şampiyonası'nda Ukrayna-İsveç maçını yöneteceği belirtilirken, "Türk hakemliği için çok önemli günde, MHK Başkan Vekili Yüksel Okçuoğlu, 2014 Dünya Kupası hazırlıkları için Cüneyt Çakır'ın mentoru olarak atanan Oğuz Sarvan ve TFF Hakem Gelişim Müdürü Burçin Keskin, hakemimizin yanında olacak" denildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler