Ç.Rizespor hangi Galatasaraylı'nın peşinde?

 Kalkavan, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, yapılan transferler dışında henüz gerçekleşen bir transferin olmadığını ancak bir hafta içinde yeni oyuncular alabileceklerini belirtti.Dört büyük takımdan transfer yapılmasından yana

Ç.Rizespor hangi Galatasaraylı'nın peşinde?

 

Kalkavan, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, yapılan transferler dışında henüz gerçekleşen bir transferin olmadığını ancak bir hafta içinde yeni oyuncular alabileceklerini belirtti.

Dört büyük takımdan transfer yapılmasından yana olmadığını ifade eden Kalkavan, şöyle konuştu:

"4 büyük takımdan transfer yapılmasına mental olarak taraf olmayan bir başkanım. Bu takımlardan şöyle transfer olur; ya genç futbolcu olur ya da çok tecrübeli oyuncuyu alırsın. Büyük takımlardan transfer yapılması Çaykur Rizespor'da transfer sezonunda hiçbir zaman öncelik olmamıştır. Şu an için Galatasaraylı Yekta Kurtuluş'a talibiz. Eğer takımı futbolcuyu bırakırsa, kadromuza katmaya çalışacağız."

Çaykur Rizespor'da teknik direktörün onaylamadığı hiçbir furbolcunun alınmayacağını vurgulayan Kalkavan, şöyle devam etti:

"Aldığımız oyuncuların tamamı hocanın listesinde olan oyunculardır. Bunlara birkaç tane ekleme veya çıkarma yapılmıştır. Bu da tabii ki hocanın bilgisi dahilinde olmuştur. Bizde hocanın istemediği hiçbir futbolcu alınmaz. Yönetimin istediği futbolcu da alınmaz. Hocanın istediği her futbolcuyu da alamayız. Çünkü kulübün mali bir disiplini var. Bu sezon Rıza Çalımbay'ın listesinde olup da alamadığımız en fazla 3 oyuncu vardır."

- Yabancı kaleci

Kalkavan, transfer sezonu bitmeden iyi bir yerli kaleci almak istediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hocamız yabancı kontenjanını doğal olarak hücum hattında kullanmak istiyor. Bizim de bu doğrultuda çalışmalarımız var. İnşallah transfer sezonu kapanmadan iyi bir yerli kaleci alırız. Yabancı oyuncumuz David Depetris'i hocamız kadrosunda düşünmüyor. Bu durumda takımda kalması söz konusu değil ancak transfer sezonunun da sonuna yaklaştık. Eğer Depetris'i kiralayamazsak da parasını vereceğimiz için bizim futbolcumuzdur, gelip bizde devam edecektir."

- "En büyük destekçimiz Başbakan Erdoğan"

Kalkavan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çaykur Rizespor'a maddi manevi büyük desteği olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Şampiyon olunca biz kulüp olarak Başbakanımızı ziyarete gidecektik fakat programlar uymayınca gidemedik. Ona istinaden Başbakanımız kulübümüzü ziyaret etti ve Rize'de yapılan çalışmalar hakkında bizden bilgi aldı. Başbakanımızın takımımıza mutlaka büyük desteği vardır. Fubolcularımızla gelip sohbet etmesi, bizim için büyük bir manevi destektir. Başbakandan ziyade bir Rizeli olarak yaptığımız sohbet toplantısında belirtmiş olduğumuz maddi sorunlara da zaman zaman kaynak bulma konusunda yardımcı olmuştur. Bizim en büyük destekçimizdir, sonuçta kendi ilinin takımıdır."

Kulübün mali durumu konusunda çok titiz davrandıklarını söyleyen Kalkavan, "Düzenli bir ödeme planımız var. Geçen seneki şampiyonluğun belli bir maddi külfeti oluştu. Onu eritmeye çalışıyoruz" dedi.

Bu sene farklı bir bütçe oluşturduklarını anlatan Kalkavan, "Onunla da iyi bir ekip kurduk. Süper Lig'e yeni çıktığımız için 15 yeni oyuncu aldık. Bunun içinde bu sene transfere biraz daha fazla bütçe ayırdık. İnşallah önümüzdeki günlerde bütçemizde oluşturacağımız kaynaklarla borcumuzu tekrar rayına alacağız. Stadın ismi konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Henüz somut bir adım atılmış değil ama ana hedefimiz stat ismine en az 10 yıllık bir isim sponsor bulmak. Kulübe katkı sağlayacağına inandığımız iki tane de store çalışmalarımız devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Kalkavan, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesinin (CAS) aldığı kararların Türk futbolu adına bir milat olması temennisinde bulunarak, Türk futbolunun yapılanlardan fayda sağlayarak çıkmasını umut ettiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor