Colman ve Henrique sevinci

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi müsabakasında Fransa'nın Lille takımı ile karşı karşıya gelecek olan Trabzonspor, Trabzon şehrine de bir ilk yaşatmış olacak.UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda Fransa'nın Lille takımı ile Trabzonspor arasında yapılacak

Colman ve Henrique sevinci

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi müsabakasında Fransa'nın Lille takımı ile karşı karşıya gelecek olan Trabzonspor, Trabzon şehrine de bir ilk yaşatmış olacak.

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda Fransa'nın Lille takımı ile Trabzonspor arasında yapılacak maç ile birlikte Trabzon'da ilk kez bir Avrupa Şampiyonlar Ligi Grup maçı oynanacak.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda daha önce İngiltere'nin Liverpool, İspanya'nın Barcelona, İtalya'nın Inter gibi takımlarını yenme başarısı gösteren bordo-mavililer, Lille maçıyla da birlikte bir büyük zafere daha imza atarak gruptan çıkma yolunda avantaj sağlamaya çalışacak.

Kulüp genel sekreteri Hasan Yener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lille maçıyla birlikte Trabzon'da ilk kez bir şampiyonlar ligi grup maçı oynanacak olmasının heyecanını yaşadıklarını belirterek, ''Özellikle bu maçta tribünlerin tamamen dolması lazım. Bu maç bizim şampiyonlar ligindeki en önemli maçımız. Inter'i deplasmanda yenerek gruba iyi başladık. Lille maçını da kazanmamız halinde şampiyonlar liginde üst tura çıkmak için büyük bir avantaj elde ederiz. Ama bunun yanında olmazsa olmazımız kaybetmemek'' dedi.

 

''Lille maçını kazanamazsak bile kaybetmememiz lazım'' diyen Yener, şunları ifade etti:

''Bu tür maçlarda kaybetmemek çok önemli. Rakibin alacağı 3 puan önemli. Maç içerisinde istediğin gibi oynamayabilirsin sabırlı olmak gerek. Seyircinin takım üzerinde desteğinin olması lazım. Pozisyon hatalarından rakip gol de bulabilir. Maçı 90 dakika boyunca takımın futbolcuları bırakmayacağı gibi seyirci de bırakmamalı. 90 dakika taraftarımızın desteğine ihtiyacımız var. Seyircinin oyuna, sonuca etkisi fazla olacak. Lille, maçında tribünleri doldurarak takıma verecekleri destek çok önemli.''

-''AVRUPA'NIN KONUŞTUĞU TRABZONSPOR...''

Yener, Trabzonspor'un Hüseyin Avni Aker'de iyi sonuçlar aldığını belirterek, ''Trabzonspor bugüne kadar Avrupa'da da sahasında önemli başarıları, zaferleri olan bir takım. Trabzonspor, 1990'lı yıllarda Türk futbolunun Avrupa'da en başarılı takımıydı. Daha sonra buna ara verdik. Ama bundan sonra tekrar Avrupa'nın adımızından çok söz etmesini istiyoruz. Avrupa'nın çok konuştuğu bir Trabzonspor olmak istiyoruz''diye konuştu.

 

-COLMAN VE HENRIQUE SEVİNCİ-

Trabzonspor'da sakatlıkları nedeniyle Kardemir Karabükspor maçı kadrosunda yer almayan Colman ile Brezilyalı golcü oyuncu Henrique'nin Lille maçında takımda yer alabilecekleri bildirildi.

Kulüp genel sekreteri Yener, teknik direktör Şenol Güneş'in Colman'ı dünkü Kardemir Karabükspor maçında, Henrique'nin de ligin üçüncü haftasındaki Samsunspor maçında ve dünkü maçta dinlendirdiğini belirterek, ''Bu oyuncuların ufak sakatlıkları vardı. Bu sakatlıklar da üst üste maç yapmaya bağlıydı. Dinlenmeme, yorgunluğa bağlı sakatlıklardı. Tedbir olarak bu oyuncuları oynatmadı. İki futbolcu da Lille maçında yer alabilecek'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler