Çok "artistik" hareketler bunlar

Olimpiyat ateşi Türkiye'de ilk defa Trabzon'da yanarken, kentte bu yıl 11.'si organize edilen; 'Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları' ise tüm hızıyla devam ediyor. Oyunların 'artistik jimnastik' ayağındaysa büyük çekişme yaşanıyor.Yomra Jimnastik Salonu'nda ge

Çok "artistik" hareketler bunlar

Olimpiyat ateşi Türkiye'de ilk defa Trabzon'da yanarken, kentte bu yıl 11.'si organize edilen; 'Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları' ise tüm hızıyla devam ediyor. Oyunların 'artistik jimnastik' ayağındaysa büyük çekişme yaşanıyor.
Yomra Jimnastik Salonu'nda gerçekleştirilen yarışlara sporseverler de yoğun ilgi gösteriyor. 29 ülkeden toplam 87 sporcunun katıldığı yarışlarsa toplam 4 ayaktan oluşuyor. Yer, atlama, kız paraleli ve dengeden oluşan zorlu parkurda birbirine üstünlük sağlamaya çalışan genç sporcular, artistik hareketleriyle de tribünden yoğun alkış alıyor. Katılımcı ülkelerin her bir alette genel olarak 3 sporcuyla mücadele ederken, takımların toplam puanının belirlenmesi noktasında da her aletteki en iyi puanın değerlendirmeye alındığı kaydedildi.
Türkiye ise 'artistik jimnastik' kategorisinde Nida Kaş, Zeynep Mamikoğlu ve Fatma Temizel ile yarışıyor. İyi bir oyun ortaya koyan ay-yıldızlı sporcular, gelecek açısından da umut veriyor. Tribünlerdeki Türk seyircilerse millilere alkışlarıyla müsabaka boyunca destek vermeye çalışıyor. İlk iki tur sonuçlarına göre Almanya 107.400'lük puanıyla ilk sıradaki yerini korurken, onu Hollanda ve Belarus takip etti. Türkiye ise, toplamış olduğu 77.500 puanla 10. sırada kendine yer bulabildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor