Çinliler dünya devini satın aldı!

İtalyan kulübü satılıyor...

Çinliler dünya devini satın aldı!

Eski İtalya Başbakanı ve İtalya 1. Futbol Ligi takımlarından Milan'ın sahibi Silvio Berlusconi, kulübün geleceğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Berlusconi, İtalya devini eski başarılı günlerine döndürecek birine teslim etmek üzere olduğunu söyledi.

Haziran ayında aort kapağı yetmezliği sebebiyle açık kalp ameliyatı geçiren ve dün hastaneden taburcu edilen 79 yaşındaki Berlusconi, hastanedeki dinlenme ve tedavi sürecinde, Milan'ı satma kararının detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

"MİLAN'I TESLİM EDİYORUM"

Milan için son dönemde bir süredir gündemde olan Çinli milyarder iş adamlarına satılacağı söylentilerini doğrulayan açıklamada Berlusconi, "Milan'ı kim tekrar eskisi gibi İtalya'da ve Avrupa'da başrol yapabilecekse ona teslim ediyorum ve bunun önemli bir tercih olduğuna inanıyorum" ifadesini kullandı.

400 MİLYON EURO!

Milan'daki her türlü ekonomik çıkarından vazgeçtiğini söyleyen Berlusconi, kulübü satacağı dile getirilen Çinli konsorsiyumun 2 yıl içinde 400 milyon Euro ödeyeceğini belirtti.

Tarihe geçecek bir açıklama yaptığını kaydeden ve satış anlaşmasının 12 ila 15 Temmuz'da sonuçlanacağını kaydeden Berlusconi, kulübün satış işlemlerinin gelecek sonbaharda tamamlanacağını bildirdi.

"BU DÖNEMİ KAPATMAK İSTİYORUM"

30 yıldır başında olduğu kulübüyle son 4 yıldır fazla ilgilenemediğini kabul eden Berlusconi, "Milan'ı geçmişteki kadar iyi takip etmedim. Şimdi bu 30 yıllık dönemi kapatmak istiyorum. Kırmızı-siyahlı taraftarlar bu dönemde 28 kupa zaferi yaşadı" dedi.

Milan'ın sahibi Berlusconi'ye ait Fininvest şirketinin, mayıs ayında Çinli yatırımcı grubuyla birtakım görüşmelere yaptığı basına yansımıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler