CHP'den Fenere destek!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, hukuk dışı delillerle sonuçlandırılan davalarda kesinleşen hükümlerin hem infazlarının durdurulması hem de yeniden yargılanmalarının başlatılmasını öngören kanun teklifini, TBMM Başkanlığı'na sunduğunu söyledi

CHP'den Fenere destek!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, hukuk dışı delillerle sonuçlandırılan davalarda kesinleşen hükümlerin hem infazlarının durdurulması hem de yeniden yargılanmalarının başlatılmasını öngören kanun teklifini, TBMM Başkanlığı'na sunduğunu söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TBMM'de, TBMM Başkanlığı'na sunduğu, Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında basın toplantısı düzenledi. Tanrıkulu, "Yargı paketi ile özel yetkili mahkemeler kaldırıldı ve kesinleşmemiş dava dosyaları Ağır Ceza Mahkemelerine gönderildi. Ancak asıl düzenleme ihmal edildi. Kamuoyunda büyük yankı bulan, hukuk dışı delillerle elde edilmiş davalarda verilen kesinleşen hükümlerin ne olacağı konusunda bir düzenleme getirilmedi. Getirilmemesinin nedeni de usul hükümlerinin geriye yürüyememesi prensibiydi" dedi.

Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aradan geçen zaman içerisinde de yeniden yargılama ile ilgili düzenleme yapılmadı. Türkiye'nin en büyük camiasından biri olan Fenerbahçe camiasının maruz kaldığı haksızlıklara ilişkin olarak 'adalete bir Fenerde sen yak' kampanyası yürütüldü. Aziz Yıldırım ile ilgili olarak yeniden yargılama başvurusu var. Fakat bu başvuru, infazı durdurmadı."

Yasadışı delillerle sonuçlandırılan davalarda kesinleşen hükümlerin yeniden yargılanmasını sağlayan kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na sunduklarını belirten Tanrıkulu, "Buradan Hükümete ve AK Parti'yi sesleniyorum. Kamuoyunun vicdanını yaralayan, hiç bir zaman da telafisi mümkün olmayacak bu sonuçların ortadan kaldırılması amacıyla, hukuk dışı delillerle elde edilen davalarda kesinleşen hükümlerin hem infazlarının durdurulması hem de yeniden yargılanmalarının başlatılması amacıyla bu teklifin gündeme alınmasını teklif ediyoruz. Bu, hem Fenerbahçe camiası hem de kesinleşen diğer dosyalar bakımından önemli bir yenilik sağlayacaktır. Eğer şubat ve mart ayında verilen sözler sözde kalmayacaksa, bu yasa teklifinin derhal gündeme alınması lazım."

Tanrıkulu'nun bu ifadeleri kullanması ise Trabzon cephesinde yankı uyandırdı. Bordo Mavili taraftarlar CHP'nini sürekli olarak neden Aziz Yıldırım'ı savunduklarını anlamadıklarını dile getirdi. 

chp.20140508174708.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler