Cenk Tosun gol attığına pişman

Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımında yetişen Cenk Tosun, başarı basamaklarını hızla tırmanarak önce A takıma, ardından da sezon arası transfer olduğu Gaziantepspor'da attığı goller ve gösterdiği performansla Türkiye A Milli Futbol Takımı'na yükseldi.

Cenk Tosun gol attığına pişman

Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımında yetişen Cenk Tosun, başarı basamaklarını hızla tırmanarak önce A takıma, ardından da sezon arası transfer olduğu Gaziantepspor'da attığı goller ve gösterdiği performansla Türkiye A Milli Futbol Takımı'na yükseldi. Gaziantepspor'un formasını ilk kez giydiği Galatasaray maçında attığı iki gol ve asistlerin yanı sıra oynadığı futbolla da dikkatleri bir anda üzerine çeken Cenk Tosun, dört yıl öncesine kadar Türkiye'nin Frankfurt'ta oynadığı cezalı milli maçlarında top topluyordu. Şimdi ise 19 yaşındaki Cenk, hem Gaziantepspor'un hem de Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın gol silahı oldu.

MAÇLARI YAKINDAN İZLEMEK İÇİN TOP TOPLAYICILIK YAPTI
Cenk Tosun, 7 Haziran 1991'de Almanya'nın Wetzlar kentinde doğdu. Cenk, babasının Frankfurt Havalimanı'ında iş bulması nedeniyle Frankfurt'a taşındı. Genç yıldız, 14 yıl önce 5 yaşında iken altyapısına girdiği Frankfurt'ta yetişti. Cenk Tosun, zaman zaman Frankfurt Commerzbank Arena'da Eintracht'ın Bundesliga maçlarında top toplayıcılık da yaptı. Cenk'in tek amacı futbolcuları yakından izlemek, onlardan birşeyler öğrenmekti.

TÜRKİYE MİLLİ TAKIM MAÇLARINDA DA TOP TOPLAYICISIYDI
Futbola hasta, adeta topa aşık olan Cenk Tosun, Türkiye'nin 2008 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarını cezası nedeniyle Frankfurt'ta oynayacağını duyunca adeta sevinçten havalara uçtu. Maç günleri yaklaşınca günlerce gözlerine uyku bile girmedi. Almanya'nın genç milli takımlarında forma giymesine rağmen o Ay-yıldızlı formaya adeta tapıyordu. Frankfurt'ta 2006 yılında Türkiye'nin seyircisiz oynadığı A Milli Takım maçlarında saha kenarında top toplayan gençler arasında da Cenk vardı. Moldova'ya karşı 5-0 galip gelinen maçta saha kenarında top toplayıcılar arasında yerini bulunca çok sevindi. Cenk, maç esnasında yaklaşıp, "Abi, milli takım maç oynarken benim fotoğrafımı da çeker misin? Çünkü bir gün o Ay-yıldızlı formayı ben de taşıyacağım, son gücümle terleteceğim" demişti.

TÜRKİYE'YE KARŞI GOL ATMIŞTI
Türkiye'ye karşı Lüksembourg'da oynadıkları U19 eleme turnuvasında Almanya formasını taşıyan ve Türkiye'nin 2-1 galip geldiği maçta Almanya'nın son dakikadaki tek golünü atan Cenk Tosun, "Gol atınca icim cız etti. O anda nasıl oldu bilmiyorum. Kale içinden topu kapıp santraya doğru koştuğumu hatırlamıyorum. Sonra bana söylediler. Futbolda sadece kazanmak isterim. Onun için formamım hakkını vermem gerekir diye düşünürüm hep. Ayrıca o maça sakat olarak çıkmıştım. Türkiye maçı sonrası ise ağrılarım arttı. Doktorlar dizlerimde aşırı yüklenme nedeniyle ağrılar oluştuğunu, bir süre dinlenmemi ve daha sonra fizyoterapist eşliğinde çalışmayı önerdiler. Türkiye'ye attığım golün cezasını altı ay sahalardan uzak kalmakla çektim galiba" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor